DOLAR 33,0686
EURO 36,0311
ALTIN 2.614,47
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Kuşadası’nda katılım rekoru

Kuşadası’nda katılım rekoru
02.12.2016
A+
A-

 

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası organizasyon tarihindeki en yoğun katılıma sahne oldu.

 Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen ve Kuşadası Belediyesi’nin destek verdiği Türkiye Ümit, Genç ve  21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nın ilk gününde ümitler kategorisinde dereceye giren isimler madalyalarına kavuştu. 49 ilden 1524 sporcunun katıldığı organizasyon, şampiyona tarihindeki en yüksek katılım olarak kayıtlara geçti.

1-3 Aralık tarihleri arasında Uğur İnan Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyonun ilk gününde ümitler kategorisinde müsabakalar yapıldı. 644 sporcunun yer aldığı kategoride karate-ka’lar dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele verdi. Organizasyonun ardından dereceye giren sporcular, 4 Aralık Pazar günü milli takım için yeniden tatamiye inecek. 

ÜÇÜNCÜLER ŞAMPİYONLUK MÜCADELESİNDE

2016 yılının başlarında Kocaeli’de düzenlenen şampiyonada Türkiye üçüncüsü olan 47 kiloda Fatma Naz Yenen, Kuşadası’nda şampiyonluk sevinci yaşadı. Final mücadelesinde Kocaeli’de üçüncülük kürsüsünü paylaştığı Berra Nur Erkan ile karşılaşan Yenen, maçın ilk dakikası dolarken yuko ile 1-0 öne geçti. Son 25 saniyede vurduğu yumrukla bir puan daha alan sporcu şampiyonluğunu ilan etti.

+54 kiloda ise 2015 yıldızlar Türkiye ikinciliği yaşayan Fatma Rana Yıldırım, ümitlerde ilk şampiyonluğuna ulaştı. Bu kategoride ilk kez final gören Selin Şen ile girdiği mücadelenin ilk 20 saniyesinde 1-0 öne geçen Yıldırım, üst üste vurduğu yumruklarda ikinci dakikaya girilirken bir anda durumu 4-0’a taşıdı. Maçın bitimine son 10 saniye kala ippon atan Selin Şen, maçı çevirmeyi başaramadı ve 4-3’lük skorla şampiyonluk Fatma Rana Yıldırım’ın oldu.

Erkekler 52 kiloda ise Ömer Faruk Bayrak altın madalyayı boynuna astı. Semih Yıldırım ile finalde karşılaşan sporcu, maçın ikinci dakikası başlarken dört saniye arayla iki yumruk vurdu ve durumu 2-0’a getirdi. Bitime bir saniye  kala vurduğu tekme ile 5-0’ı bulan Bayrak, maçın skorunu belirledi ve ümitlerdeki ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Kocaeli’deki turnuvada 63 kilo şampiyonluğunu kazanan Duhan Gümüş, 70 kiloda yarıştığı Kuşadası’nda da kürsünün zirvesine çıktı. Ümitlerde ilk kez final yakalayan Ata Seymen Fidan ile girdiği mücadelenin ilk dakikası dolarken tekme ile 3-0 öne geçen Gümüş, ikinci dakikanın başında rakibinden bir yumruk yedi. Maçın bitimine son iki saniye tekrar atak yapan sporcu, waza-ari ile durumu 5-1 yaptı ve şampiyonluğunu ilan etti.

Turnuvada ayrıca, bay katada Enes Özdemir, bayan katada Keyda Nur Çolak, bayan kumite 54 kiloda Sude Çağlar, bay kumite 57 kiloda Samet Saylam, 63 kiloda Eren Adil Yılmazer, +70 kiloda da Kerem Kaya Türkiye Şampiyonu oldu.

Organizasyon yarın, 21 yaş altı kategorisindeki müsabakalarla sona erecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.