DOLAR 33,0964
EURO 36,1180
ALTIN 2.624,21
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 32°C

Karadeniz ve Hazar Ülkeleri şampiyonası sona erdi

Karadeniz ve Hazar Ülkeleri şampiyonası sona erdi
25.09.2016
A+
A-

 

Bu sene Rize’nin ev sahipliği yaptığı Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası büyükler ve veteranlar ferdi ve takım müsabakalarıyla sona erdi.

Türkiye Karate Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası son gün müsabakalarıyla tamamlandı. Organizasyonun son gününde büyük ve veteran kategorilerinde sporcular madalya için kıyasıya mücadele etti.

Yeni Rize Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvada takım müsabakaları büyük heyecana sahne oldu. Bayan takım kumitede Türkiye B Takımı, Türkiye A Takımı’nı Vildan Güvercin (2-0) ve Talya Pekmezoğlu’nun ( 3-2) galibiyetleriyle geçerek zirveye çıktı.

Bay Takım Kumitede ise İstanbul Ticaret Odası Spor Kulübü ile karşılaşan Çelebi Spor Kulübü şampiyonluk kupasını kucakladı. Büyük mücadeleye sahne olan ilk maçta İstanbul Ticaret Odası adına Alperen Doğan ile Çelebi Spor Kulübü temsilcisi Serkan Bingöl kozlarını paylaştı. İkilinin mücadelesinde kazanan taraf 5-4’lük skorla Bingöl oldu. İkinci maçta ise Çelebi Spor Kulübü’nden Selim Topaloğlu maçın ilk dakikası dolarken vurduğu tekme ile 3-0’ı yakaladı. Son 45 saniye kala rakibi Yusuf Çelikbağ’ın yumruğuna engel olamayan Topaloğlu, maçı bu skorla bitirerek takımı adına şampiyonluğu kazandı.

Üç gün boyunca süren Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda toplam 145 farklı dalda madalya sahiplerini buldu. Organizasyonda altı ülkeden toplam 1200 sporcu mücadele etti.

Açılış çoşkulu geçti

Önceki gün (25 Eylül) yapılan ümit-genç müsabakaları sıraında turnuvanın açılış seremonisi de gerçekleştirildi. Törende konuşma yapan Rize Valisi Erdoğan Bektaş sporun insan için önemini ifade etti. Erdoğan Bektaş yaptığı konuşmada, “Turnuva öncesi üzücü bir olay yaşadık. Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Muhammet Taha kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşalllah bir daha böyle bir olay yaşanmaz. İlimizde birçok ilden ve ülkeden gelen sporcularımızla bu turnuvayı düzenliyoruz. Spor hayatımızın olmazsa olmazıdır. Burada gençlerimiz başarı elde edecek, öne çıkacaklar ve bayrağımızı dünyada temsil edecekler. Turnuvaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” açıklamalarında bulundu.

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak da karatenin Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda büyük başarı yakalayacağına vurgu yaptı. Konuşması sırasında tribünleri coşturan Milletvekili Osman Aşkın Bak, “Karate sporumuz son yıllarda büyük başarılar yakaladı. İnanıyorum ki 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda da önemi başarılar elde edeceğiz ve olimpiyat şampiyonları çıkaracağız. Sporcularımızın ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesini istiyoruz.” diye konuştu.

“Sporu iyi bilen bir Cumhurbaşkanımız var” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sporun içerisinden geldiğini hatırlatan Bak, “15 Temmuz darbe sürecinde milletimiz vatanına, bayrağına sahip çıktı ve darbecilere darbe yaptı. Sizler de uluslararası organizasyonlarda bu şanlı bayrağımızı göndere çekeceksiniz. Sporcularımızdan dünya şampiyonlukları, olimpiyat şampiyonlukları istiyoruz. Bu gurur Türk milletinin hakkıdır. Bizler sporun içerisinden gelmiş, bu toprakların insanı Recep Tayyip Erdoğan’a sahibiz. Sporu iyi bilen bir Cumhurbaşkanımız var. Onun gösterdiği doğrultuda inşallah ülkemizi olimpiyatlarda, dünya arenasında ve tüm müsabakalarda en iyi şekilde temsil edeceğiz. Hocasıyla, antrenörüyle, öğrencisiyle, sporcusuyla birlikte çalışacağız. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz.” dedi.

Rize yolunda geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Muhammet Taha Yıldırım için baş sağlığı dileklerinde bulunan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, “Müsabakalara katılmak üzere Muş’tan Rize’ye gelmekte olan bir sporcu kardeşimiz Hak’kın rahmetine kavuştu. Bir sporcumuz ve hocamız da yaralandı. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm camiamıza baş sağlığı diliyorum. Yaralı sporcu kardeşimize ve hocamıza da Allah’tan şifalar diliyorum. Sporcumuz birçok başarı kazanmış, önemli dereceler almış bir kardeşimizdi. İlk kez katıldığı bir uluslararası organizasyonda da Balkan şampiyonluğunu kazanmıştı. Dünya yıldızı olabilecek bir kapasitesi vardı.  Bu acı haberle hepimiz üzüldük. Hepimizin başı sağolsun, ailesine sabırlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Türk karatesi birlik beraberlik içerisindedir” 

Türk karatesinin yükselişine de değinen Başkan Esat Delihasan, “Karate camiası olarak bu güne kadar birlik ve beraberlik içerisinde durarak sporumuzu Türkiye’de yapılacak sporlar arasına getirdik. Dünya sıralamasında son 10 yıllık veriler baz alındığında dünya birincisiyiz. Bunlar çok değerli tabi ama asıl değerli olan camiamızın birlik ve beraberlik içerisinde olmasıdır. Bu birliği sağlayan tüm antrenör ve hakem arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki karate camiasındayım, iyi ki karate federasyonu başkanıyım.” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.