DOLAR 33,0761
EURO 36,0978
ALTIN 2.626,03
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 32°C

Kazan’dan bir altın bir bronz geldi

Kazan’dan bir altın bir bronz geldi
23.04.2016
A+
A-

 

Rusya’nın Kazan kentinde düzenlenen Büyükler Judo Avrupa Şampiyonası’nın üçüncü gününde Türkiye’ye bir altın, bir bronz geldi. +78 kiloda Kayra Sayit Avrupa şampiyonu oldu, aynı sıklette Belkıs Kaya da bronz taktı. Türkiye, 2004’ten beri judoda ilk kez Avrupa şampiyonu çıkardı.

Rusya’nın Kazan kentinde düzenlenen Avrupa Judo Şampiyonası’nın üçüncü gününe Türkiye damga vurdu. +78 kiloda Kayra Sayit Avrupa şampiyonu oldu, aynı sıklette Belkıs Zehra Kaya da bronz madalya kazandı. En son 2004’te Selim Tataroğlu ile Avrupa Şampiyonası’nda altın kazanan Türkiye, şampiyonluk hasretini Kayra Sayit ile bitirdi. Türkiye, Avrupa şampiyonasını bir altın, iki bronz madalya ile 46 ülke içinde yedinci kapattı.

KAYRA ZİRVEYE ÇIKTI

Bugün +78 kiloda tatamiye çıkan Kayra Sayit, ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Macar Mercedesz Szigetvari’yi, çeyrek finalde de bir numaralı seribaşı Fransız Emilie Andeol’u yendi. Yarı finalde Litvanyalı Santa Pakenyte’yi, finalde de Ukraynalı Svitlana Iaromka’yı deviren Kayra, Kazan’daki Tatneft Arena’da İstiklal Marşımızı çaldırdı.

BELKIS’TAN DÖRDÜNCÜ BRONZ

+78 kiloda ilk turda maç yapmayan, ikinci turda Belaruslu Maryna Slutskaya’yı yenen Belkıs Zehra Kaya, çeyrek finalde Alman Jasmin Kuelbs’e kaybetti. Repesajda Rus Ksenia Çibisova’yı, bronz maçında da Litvanyalı Pakenyte’yi mağlup eden Belkıs, bronz madalya kazanıp podyumda Kayra’nın yanındaki yerini aldı. Belkıs, Avrupa şampiyonalarında 2012, 2013 ve 2015’ten sonra bir kez daha bronz madalya kazandı.

ÖNEMLİ PUANLAR KAZANDILAR 

Bu sonuçların ardından iki milli sporcumuz bu yaz Rio de Janeiro’da yapılacak yaz olimpiyatına katılma yolunda önemli adımlar attı. Kayra 400, Belkıs 160 puan kazandı ve 31 Mayıs’ta sona erecek puan sıralamasındaki avantajlı konumlarını pekiştirdiler.

TÜRKİYE YEDİNCİ

Rusya’nın Kazan kentinde Perşembe günü başlayan Avrupa Judo Şampiyonası’nda bireysel müsabakalar bugün sona erdi. İlk gün 48 kiloda Dilara Lokmanhekim ile bronz madalya kazanan, bugün de bir altın, bir bronz elde eden Türkiye, 46 ülke içinde madalya sıralamasında yedinci oldu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.