DOLAR 33,0656
EURO 36,0684
ALTIN 2.624,58
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Ücretsiz spor tesisi var, ancak ilgi düşük

Ücretsiz spor tesisi var, ancak ilgi düşük
09.04.2016
A+
A-

 

Türkiye’de gelecek nesillerin sporla büyümesini sağlamak amacıyla belediyeler tarafından birçok şehirde ücretli ve ücretsiz spor parkları yapılıyor.

Ancak halen “Spor yapıyor musunuz” sorusuna özellikle erkekler “futbol ya da basketbol” yanıtını veriyor. Metropollerde yapılan bir araştırmaya göre her 10 anneden 2’si ve yine her 10 babadan 2’si düzenli spor yapıyor. Annelerin yaklaşık yarısı spor olarak yürüyüşü tercih ediyor. Bu da daha çok çocuklarını okula götürme veya markete gitme şeklinde gerçekleşiyor. Çocuklara bakıldığında da sadece 10 çocuktan 2’si düzenli spor yapıyor.

Avrupa ülkelerinde ise durum farklı. Bu ülkelerde yaşayanların yaklaşık yüzde 50’si haftada en az bir kere spor aktivitesi gerçekleştiriyor. İsveçliler ve İrlandalılar spor konusunda öncü ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. İskandinav ülkelerinde ise spor yapanların oranı yüzde 70’lerde.

Son 4 yıldır eğlence ve turizm sektörünü bir araya getiren Tureks Uluslararası Fuarcılık, bu yıl 5.sini düzenleyeceği ATRAX Fuarı’nın konseptini sporu daha fazla hayatımıza yerleştirmek adına “Sporcu Şehirler Daha Eğlenceli” konseptiyle gerçekleştirecek.

Bu kapsamda;

Parklardaki ücretsiz spor aletleri nasıl ilgi çekici hale getirilebilir?

Avrupa ülkelerinde spor yapma oranlarını yakalamak için neler yapılmalı?

Spor parklarının kullanım oranları tematik parkları yakalayabilecek mi?

AVM’ler, belediyeler, oteller bu konuya nasıl dahil olabilir?

“Sporcu Şehirler Daha Eğlenceli” konseptli fuara bu yıl ne kadar katılımcı ve ziyaretçi bekleniyor?

ATRAX fuarında bu yıl kaç spor parkı olacak, çocukları spora yönlendirecek ne gibi spor aktiviteleri olacak?

ATRAX Fuarı istatistikleri (katılımcı sayısı, yurtiçi-yurtdışı katılımcı sayısı, bölgelere göre yurtdışı ziyaretçi oranları vb.)

Rakamlarla eğlence turizmi, geliştirilmesi için neler yapılmalı,

Gibi konularda spora dayalı eğlence turizminin genel değerlendirmesini yapmak üzere ATRAX Fuarının organizasyonunu üstlenen Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan ile sizleri bir araya getirmeyi çok isteriz.

Olumlu dönüşleriniz bizleri çok sevindirecektir, görüşmek dileğiyle,

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.