DOLAR 33,0799
EURO 36,0369
ALTIN 2.608,43
BIST 11.136,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Daçka, Top 16’da Panathinaikos’u konuk ediyor

Daçka, Top 16’da Panathinaikos’u konuk ediyor
24.03.2016
A+
A-

 

Darüşşafaka Doğuş, Turkish Airlines Euroleague Top 16 turundaki 12. maçında bu akşam  saat 20.30’da Yunanistan temsilcisi Panathinaikos ile Volkswagen Arena’da karşılaşacak.

 Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti son maçlarda alacakları iyi sonuçlarla grubu olabilecek en iyi yerde bırakmak istediklerinin söyledi: “Euroleague Top 16’da gruptan çıkma ihtimalimiz kalmadı. Ama bu mücadeleyi bırakacağımız anlamına gelmiyor. Bu hafta son derece tecrübeli bir takım olan Panathinaikos’la oynuyoruz. Onların iddiası sürüyor. Biz de muhakkak ki sahaya en iyimizi ortaya koymak için çıkacağız. Atina’daki ilk maçı son dakika içinde kaybetmiştik. Bu sefer maçın sonunu daha iyi oynayıp kazanmak istiyoruz.”

Panathinaikos maçı öncesi Darüşşafaka Doğuş’un Amerikalı oyuncusu Scottie Wilbekin ile soru-cevap:

Panathinaikos maçı hakkındaki düşüncelerin neler?

Scottie Wilbekin: Euroleague seviyesindeki her maç kadar zor bir mücadele olacak. Bir üst tura çıkma şansımız yok ama yine de en iyi oyunumuzu sergileyip evimizde kazanmak istiyoruz.

Panathinaikos’a karşı kazanmak için ne yapmanız gerekiyor?

Scottie Wilbekin: Panathinaikos’un hızlı hücumlarını sınırlamamız gerekiyor. Şutörlerini bulmalarını ve faul çizgisine gelmelerini engellemek için içeri penetrelerini de sınırlamalıyız. Ayrıca hücum ribaundu almalarını da imkân vermememiz gerekiyor.

Panathinaikos’un yıldız oyuncusu Dimitris Diamantidis’in son sezonu. Ona karşı son kez oynayacaksın. Bu konudaki görüşlerin nedir?

Scottie Wilbekin: Ona karşı ilk kez bu sezon oynuyorum. İlk maçta birlikte oynama şansımız olmamıştı. Maçlarını izlediğim kadarıyla harika bir pasör, muhteşem bir ikili oyun ustası. Oyunu yönlendiren bazı özel pasları var.

Darüşşafaka Doğuş’un bu sezon Euroleague’de iddiası kalmadı. Bir diğer Türk takımı Anadolu Efes bir üst tura çıkma mücadelesi veriyor. Bu maçın etkisi nasıl olacak?

Scottie Wilbekin: Panathinaikos maçının sonucu Anadolu Efes’in Euroleague mücadelesini etkileyecektir ama bizim tüm konsantrasyonumuz takım olarak sahada kazanmak üzerine. Ben de iyi oynayıp takıma katkı sağlamak istiyorum.

Bu yıl Turkish Airlines Euroleague’deki ilk sezonun. İlk izlenimlerin nasıl? Nasıl hissediyorsun?

Scottie Wilbekin: Gayet memnunum. Euroleague’de oynayan bir takımda olmaktan oldukça keyif alıyorum. Bence gayet iyi bir sezondu. Önümüzdeki yıl kendimi geliştirip çok daha iyi oynamayı umuyorum.

Rakamlarla Panathinaikos karşılaşmasının önemi

Avrupa Kupalarında 103. maçını geride bırakan Daçka, bugüne kadar 48 galibiyet 55 yenilgi aldı.

Semih Erden 3 blok daha yaparsa Euroleague kariyerinde 100 bloka ulaşacak.

Manuchar Markoishvili 2 top daha çalarsa Euroleague kariyerinde 100 top çalmaya ulaşacak.

Marcus Slaughter 4 top daha çalarsa Euroleague kariyerinde 100 top çalmaya ulaşacak.

Jamon Gordon Euroleague tarihinin en çok top çalan 10.oyuncu olarak bu haftaki maça kariyer toplamında 213 top çalma ile başlayacak.

Darüşşafaka Doğuş’un Turkish Airlines Euroleague Top 16 Takvimi

  1. Hafta 24 Mart Perşembe 20:30 Panathinaikos (Volkswagen Arena)
  2. Hafta 31 Mart Perşembe 21:00 Kızılyıldız (D)
  3. Hafta 8 Nisan Cuma 20:00 Lokomotiv Kuban (Volkswagen Arena)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.