DOLAR 33,0997
EURO 36,2678
ALTIN 2.633,23
BIST 11.243,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Açık
İstanbul
33°C
Açık
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 31°C

Kadın milli takımımız gurbetçilerle buluştu

Kadın milli takımımız gurbetçilerle buluştu
10.02.2016
A+
A-

 

Dünya Şampiyonası hazırlıklarını Bad Tölz’de sürdüren kadın milli takımımız, Münih’e gelerek burada yaşayan Türk vatandaşları ile bir araya geldi.

Goethe Hotel’de bir çok sivil toplum örgütü üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen buluşmada bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Prof. Dr Bülent Akay Türk ve Alman sporcuların bir araya geldiği bir haftanın yaşandığını söyledi. Türk Buz Hokeyi’nde büyük bir gelişimin yaşandığını ifade eden Akay, kadın milli takımının burada yaptığı kamp ve hazırlık maçlarıyla bu gelişimin ilk ayağının yaşandığını bildirdi.

Akay 13 Şubat Cumartesi günü Avusturya ile Salzburg’ta yapacakları maçın ardından, 15 Şubat Pazartesi günü Almanya ile karşılaşacaklarını ve daha sonra da Alman birinci lig takımlarından München Planegg takımı ile yapacakları maçla Almanya kampını tamamlayacaklarını söyledi.

Toplantıya katılan Bavyera Uyum Bakanı Martin Neumeyer’de yaptığı konuşmada, bir hafta önceye kadar Türkiye’de Buz Hokeyi’nin oynandığından bile haberi olmadığını, Türk takımının kendi kentinde böylesine büyük bir organizasyona katıldığını öğrendiği zaman büyük bir sevinçle karşıladığını söyledi. Kızların televizyon ve bilgisayardan uzaklaşarak spora teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Neumeyer, şunları söyledi:

‘‘Bu kadar Türk kızı bu sporu yapıyorsa bu mükemmel bir proje demektir. Biz Bavyera Eyaleti olarak çeşitli spor organizasyonlarıyla, entegrasyon projelerini destekliyoruz. Günümüzde ki Almanya’daki Türk sporcularının başarılarına bakarsak projelerimizde başarı yakaladık. Alman milli sporcu Aziz Ehliz de az önce bir görüşme yaptık ve bir projeye karar verdik.’’

Buz Hokeyi Kadın Milli Takımı Almanya kampının ardından Kocaeli’nde yapacağı hazırlık kampı ile dünya şampiyonası hazırlıklarını tamamlayacak ve 27 Şubat’ta İspanya’nın Jaca kentine gidecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.