DOLAR 33,0949
EURO 36,2427
ALTIN 2.628,53
BIST 11.058,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 32°C

Rıza Kutlu Işık’tan yeni bir kitap

Rıza Kutlu Işık’tan yeni bir kitap
14.01.2016
A+
A-

 

Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık’ın ikinci kitabı “Avcıbaşı Galip Reis ve Çırak” satışa çıktı.

2010 yılında yayınlanan ilk kitabı “Hayat Mücadele Değil, Mücadele Hayattır” da iş hayatında yaşadığı deneyimleri aktaran Rıza Kutlu Işık, bu kitabında ise hobisi olan avcılığı ele alıyor. Caretta Yayıncılık’tan çıkan kitapta Rıza Kutlu Işık, avcılığa dair tüm incelikleri öğrendiği ustası, Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Eski Başkanı merhum Hüseyin Galip Nişlioğlu, namı diğer Galip Reis ile 30 yıl süren dostluğunu ve dünyanın dört bir yanında yaşadıkları av anılarını anlatıyor.

Avcılığın İş Hayatına Katkısı

Kitapta; Avcılık nedir, ne değildir? Avcılar hangi dürtüyle bu spora yöneliyor? Av ile avcı arasındaki ilişki konularına değinen Rıza Kutlu Işık, avcılık sayesinde dünyanın en önemli şirketlerini yöneten işadamları ve sanayiciler ile bir araya geldiğini, birlikte avlandıklarını ve dost olduklarını söylüyor.

Bunlardan bazıları, Peugeot ve Citroen’in patronu Robert Peugeot, JCB’nin patronu Sir Anthony Bamford, Italcementi’nin patronu Carlo Pesenti, AON Sigorta Başkan Yardımcısı Thom van Rickjevorsel…

Yeni kitabında avcı olan işadamlarını rakiplerinden bir adım önde gördüğünü söyleyen Rıza Kutlu Işık, “Avcılık ile ilgilenen insanlar, iş hayatı için çok önemli olan sabırlı olma duygusunu geliştirir, eşsiz ilişkiler ağı kurabilir, işin stresinden kurtulabilir ve daha sağlıklı olurlar.” diyor.

Avcılık Bilinçli Yapılırsa Hayvanlar Çoğalır!

Rıza Kutlu Işık, kitabında hangi bölgelerde, nelerin avlanabildiğine dair bilgiler verirken, Türkiye’de avcılığın gelişememesi ve bir endüstri haline dönüşememesi konusunda duyduğu üzüntüyü şu sözlerle ve örnekle aktarıyor:

“Günümüzdeki avcılık bilinçsiz çevrecilerin hedefi haline geldi maalesef. Bu yüzden sürdürülebilir avcılık konusunda bir örnek vermek isterim. Amerika Birleşik Devletleri’nin kapladığı coğrafyada Kızıldereliler zamanında 1 milyon geyik yaşarken, ABD’nin uyguladığı av programları sayesinde bugün bu sayı 52 milyona çıktı. Her yıl lisanslı avcılar tarafından, 5 milyon geyik, belirlenmiş av mevsimlerinde avlanıyor. Bu avcılık faaliyeti sayesinde geyik nüfusu azalmıyor, artıyor. 300.000 Amerikalı da doğrudan bu sektörde rehber olarak çalışıyor. Lisans ücretinden, av kıyafetlerine, silahlardan, avlanan geyiklerin etlerinin aşevlerinde fakirlere dağıtılmasına varan, 3 Milyar Dolarlık dev bir endüstri ortaya çıkmış durumda. Neredeyse 80 yıl geyik avını yasaklayan ülkemizde ise, geyik neslinin tükenmeye yüz tuttuğunu çevreciler de biliyordur inşallah. Avın, ancak ekonomik bir değeri olduğu takdirde korunup çoğalabileceğini ve bunun için de yaşlı hayvanların trofe avcılığıyla kontrollü olarak hasat edilmesinin şart olduğunu bizim çevrecilere nasıl anlatabileceğiz bilemiyorum.”

Tüm Geliri Bağışlanacak

Tüm kitapçılarda ve online platformlarda satışa sunulan kitabın tüm geliri, ihtiyaç duyulan her yere ve kişiye, eğitim ve sağlık hizmeti sunmayı amaçlayan Turgut Işık Vakfı’na bağışlanacak. Turgut Işık Vakfı, 1992 yılında bu yana her yıl ortalama 100 öğrenciye burs vermektedir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.