DOLAR 33,0579
EURO 36,0653
ALTIN 2.619,78
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Masa Tenisi’nde hedef 2016 Rio Olimpiyatları

Masa Tenisi’nde hedef 2016 Rio Olimpiyatları
11.01.2016
A+
A-

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen 5. Masa Tenisi Çalıştayı, Antalya’nın Kundu beldesinde Aska Lara Hotel’de yapıldı. 

  Muzaffer Batumlu

“50. yılında masa tenisi” ana temasıyla gerçekleştirilen çalıştaya federasyon kurulları, masa tenisi il  temsilcileri , idareciler , il spor müdürleri , antrenörler ve hakemlerin bulunduğu 300’e yakın kişi katıldı.

Kurultaya katılanlar “Spor Dalında dikkat ve konsantrasyon” konusunda Doç.Dr.Mustafa Şahin, “Masa tenisinde teknik taktik çalışmalar” konusunu Viorel Filimon, “Masa Tenisinde Çeviklik” konusunda ise Prof Dr. Mehmet Günay’ın sunumlarını dikkatle izlediler.

Başarılı geçen kurultay Pazar günü “Gelecek yıl buluşmak dileği ile” sona erdi.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen 5. Masa Tenisi Çalıştayı, Antalya’nın Kundu beldesinde Aska Lara Hotel’de yapıldı. Çalıştayda konuşan Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, “Masa Tenisi Federasyonu 50. yılını kutladığımız bu günlere kolay gelinmedi” dedi. Masa tenisinin daha önceleri hak ettiği noktada bulunmadığını ifade eden Çimen, 2000 yılında sadece 2 bin 500 olan lisanslı sporcu sayısını 107 bine kadar yükselttiklerini vurguladı.

Göreve geldikleri 2000 yılından bu yana çok emek harcadıklarını belirten Çimen, “En büyük amacımız, bu camiayı birlikte tutarak ortak projeler üretmek ve uluslararası alanda başarılar kazanmaktı” dedi. Çimen, masa tenisi branşı olarak 2016 Rio Olimpiyatları’nda yer almak istediklerini sözlerine ekledi.

Masa tenisinin daha önceleri hak ettiği noktada bulunmadığını ifade eden Çimen, 2000 yılında sadece 2 bin 500 olan lisanslı sporcu sayısını 107 bine kadar yükselttiklerini vurguladı.

Oktay Çimen sözlerini şöyle sürdürdü, “Masa tenisi artık Türkiye’nin her yerinde oynanan bir spor dalı haline geldi. Uluslararası alanda madalyalar gelmeye başladı. Federasyonumuz uluslararası masa tenisi kuruluşlarında söz sahibi olmaya başladı. İlk geldiğimizde Dünya sıralamasında 34. idik. Şu an ise 6. sıradayız. Hedefimiz 2016 Rio Olimpiyatları’nda Masa Tenisi branşı olarak yer almak” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.