DOLAR 33,0579
EURO 36,0653
ALTIN 2.619,78
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

İstanbul sevdalısı, Sami Tekiner

İstanbul sevdalısı, Sami Tekiner
18.10.2015
A+
A-

İstanbul sevdalısı, Sami Tekiner

Sami Tekiner ,ağbimizle İstanbul’da 3 gündür devam eden bayiim olurmusun fuarında tanıştık. Muhteşem eserler imza atan Sami ağbimimiz başladı anlatmaya.

Gözlerindeki sanat aşkını görmemek mümkün değil. Resimle ve fotoğrafla daha çocukluk yıllarında tanışmış. Kafasına bir kere yerleştirmiş, ben sanatçı olacağım demiş. Fotoğraf özellikle kendisinin en büyük hobisi. Yüzlerce, belki de binlerce fotoğraf çekmiş. Çektiği resimler dostlar meclisinde çok beğeni toplamış. Bir de Sami ağbimimizin, gençlik yıllarından beri İstanbul hayali varmış. İstanbul onun için büyük bir derya, sanatını bu şehirde yapacağını anlamış başlamış çalışmaya. 40 yıl Ayakkabı modeli ve tasarımcısı olarak çalışmalar yapmış. Şairlerin kalemi, ressamların fırçası , benim ise bıçak hakimiyetim var diyebilirim. Resim yapmak ve fotoğraf çekmek çocukluk yıllarımdan kalma aşırı bir arzudur.
Kafam da bir şeyler tasarlarım, tasarladığım düşünceyi önce karakalemle kağıda çizerim, beğenirsem tual üzerinden çalışmamı yaparım.
Gravür Sanatından esinlenerek kağıt üzerinde uygulayarak resmin 3 boyutlu hale getirmeyi amaç edindim. Yaptığım çalışmalar, dostlarım tarafından hep beğenildi. İnsanların beğenmesi bana her şeyden daha çok haz verdi. Adeta o günkü gıdamı almışçasına beni mutlu ediyor.
Yaptığım işten etkilenen turistlerinde beğenisi beni ayrıca mutlu etmekte.
Sami Tekiner Kimdir?
1951 Yılında Kayseri ,Gazi Köyü Kasabası’nda dünyaya geldim. O zamanlar İstanbul sevdasından liseyi terk edip İstanbul’a yerleştim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.