DOLAR 33,0937
EURO 36,2311
ALTIN 2.639,10
BIST 11.159,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 32°C

Ülkelerde zirve Türkiye’nin

Ülkelerde zirve Türkiye’nin
13.08.2015
A+
A-

Erzurum’da yapılan 12. Uluslararası Palandöken Turnuvası sona erdi. 6-9 Ağustos tarihleri arasında yapılan müsabakalar sonunda ülkeler klasmanında Türkiye, kulüpler klasmanında da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü zirvede yer aldı.

Türkiye Karate Federasyonu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Erzurum Çelebi Spor Kulübü’nün desteğiyle düzenlenen 12. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası, sona erdi. 6-9 Ağustos tarihleri arasında yapılan organizasyonda 41 ülkeden 600’ü yabancı 2000 sporcu tatamiye çıktı.
Yakutiye’de bulunan Buz Hokeyi Salonu’nda yapılan organizasyonda sporcular minik, yıldız, ümit, genç, büyük ve veterankategorilerde mücadele verdi. Dört gün süren heyecan sonunda ferdi mücadelelerde 82, takım müsabakalarında 22 dalda kupalar sahiplerini buldu.
ÜLKELERDE ZİRVE TÜKİYE’NİN
Organizasyonda uluslararası ve kulüpler genel klasmanında ilk üç sırayı alacak ekiplere toplam 8000 dolar para ödülü dağıtıldı.
Ülkeler klasmanında zirveye çıkan Türkiye 13 altın, 7 gümüş ve 5 bronz madalyalık bir performans sergilerken, 8’er altın ve gümüş ile 13 bronz madalya kazanan İran ikinci sırada yer aldı. Üçüncülük kürsüsünü ise 2’şer altın ve gümüş ile 4 bronz madalya kazananAzerbaycan ile birer altın, gümüş ve bronz madalya kazanan Makedonya paylaştı.
İSTANBUL BB UNVANINI KORUDU
Kazanılan madalyalara göre puanlama ile oluşan kulüpler genel klasmanında geçtiğimiz yıl zirvede yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, unvanını korumayı başardı. 4 altın, 7’şer gümüş ve bronz madalya kazanan İstanbul ekibi şampiyonluk kupasının sahibi oldu.
1 altı, 2 gümüş ve 13 bronz madalya kazanan Erzurum Çelebi Spor Kulübü ikincilik kupasının sahibi oldu. 3 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalya kazanan Akbulut Karate Spor Kulübü ile 1 altın, 3 gümüş ve 6 bronz madalya kazanan Çorlu Destegül Spor Kulübü de üçüncülük kürsüsünü paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.