DOLAR 32,5976
EURO 34,7516
ALTIN 2.491,67
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

2021 yılı Pony Ligi başladı

2021 yılı Pony Ligi başladı
13.03.2021
A+
A-

Türkiye Binicilik Federasyonu’nun himayesinde gerçekleşen 2021 yılı PONY ligi 6-7 Mart 2021 tarihleri arasında İstanbul’da yer alan Tulya Kurtulan Atlıspor Kulübü’ndeki yarışmalar ile başladı. Ayrı tarihlerde toplamda sekiz farklı binicilik kulübünde yapılacak olan yarışmalarda yaşları 3 ila 14 arasındaki onlarca binici yarışacak.

Türkiye’de ilk defa İstanbul, Bursa ve Ankara’da bulunan sekiz farklı binicilik kulübünün bir araya gelerek Türkiye Binicilik Federasyonu’nun himayesinde organize ettiği Eyüp Sabri Tuncer 2021 yılı PONY ligi 6-7 Mart ile 26-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Biniciliğin temelini oluşturan engel atlama, at terbiyesi, atlı dayanıklılık, atlı cimnastik ve üç günlük yarışma gibi disiplinlerden bir tanesi olan Pony branşı sayılan bu branşların temeli sayılmaktadır.

Pony yarışmalarının amacı, çocukların rekabet ortamında yarışmaları değil, binicilikle ilgili tüm aktiviteleri öğrenmeye ve eğlenerek katılmaya teşvik etmektir.  Alkuzu Binicilik Okulu Antrenörü ve 2021 Pony ligi sözcüsü Figan Ersan: Pahalı bir spor dalı olarak bilinen biniciliği ulaşılabilir ve sürdürülebilir kılmak amacıyla organize ettikleri “2021 Pony Ligi”ni özellikle pandemi döneminde evlere kapanmak zorunda kalan ve biniciliğe yeni başlamış çocukların binicilikle ilgili tüm aktiviteleri açık havada eğlenerek öğrenmesi, yarışması ve sosyalleşmesi için büyük fırsat olarak gördüklerini belirtti. Ersan yarışmalarda Fransız Binicilik Federasyonu’nun oyun pedagojisi dahilinde gerçekleştirilen bir yarış animasyonu olan Equifun (Atlı Eğlence ) ve çeşitli konumlarda hazırlanmış engelli bir parkur üzerinde binici ve at ikilisinin denge, uyum, yumuşaklık esasları dahilindeki hissiyat ve becerisini ortaya çıkaran bir yarışma olan Engel Atlama olmak üzere iki bölümün olduğunu söyledi.

Yıllardır binici kulüplerinin az sayıda binicisi ile kendi bünyelerinde düzenlediği yarışmaları bu yıl sekiz kulübün oluşturduğu bir lig’e dönüştürdüklerini belirten Figan Ersan,  geniş bir katılım ile organize edilen yarışların binicilik sporu için çok önem arz ettiği ifade ederek Pony’de çocuk kol bacak hareketlerini koordine eder, ayrıştırır ve dengeler bu onun motor gelişimi için iyidir. İleri bakmak için dik durur bu onun karın ve sırt kaslarını geliştirerek bu onun büyümesi için iyidir. Açık havada fiziksel faaliyetler yapar bu onun kalp ve ciğer sistemi için faydalıdır, binicilik kulübünde birçok çocuk ile bir aradadır bu da onun sosyalleşmesi için en keyifli ortamdır görüşünü dile getirdi.

2021 PONY LİGİ TAKVİMİ

  1. AYAK 6-7 MART2021 TULYA KURTULAN ATLISPOR KULÜBÜ – İSTANBUL
  2. AYAK 27-28 MART 2021 GÜRMAN BİNİCİLİK SPOR KULÜBÜ – İSTANBUL
  3. AYAK 3-4 NİSAN 2021 TABİAT BİNİCİLİK – BURSA
  4. AYAK 17-18 NİSAN 2021 BEYKOZ EĞİTİM VADİSİ ATLISPOR – İSTANBUL
  5. AYAK 01-02 MAYIS 2021 ALKUZU BİNİCİLİK – İSTANBUL
  6. AYAK 15-16 MAYIS 2021 ÇANKAYA BİNİCİLİK – ANKARA
  7. AYAK 05-06 HAZİRAN 2021 İSTANBUL ATLISPOR KULÜBÜ – İSTANBUL
  8. AYAK 26-27 HAZİRAN 2021 DİLA ATLISPOR (FİNAL) – İSTANBUL

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.