DOLAR 32,5836
EURO 34,6522
ALTIN 2.527,59
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

2020 Yılı yaşamın tuzu biberi oldu!

2020 Yılı yaşamın tuzu biberi oldu!

Sevgili dostlar, iyisiyle- kötüsüyle bir yılı daha geride bıraktık. Her konuda bir yaş daha büyüdük. Bireysel veya kurumsal olarak başarılarımız da, başarısızlıklarımızda oldu. Tüm dünyayı sarsan korona virüs bizleri de ülke olarak vurdu. Maddi, manevi ve ekonomik olarak zor günler geçirdik. Buna bir de depremler eklendi. Bu da yaşamımızın tuzu ve biberi oldu.

Sevgili canlar, zor bir yıl geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. 2021 yılında tüm dostlara sağlık, huzur ve mutlu yaşam diliyorum. Koronavirüs illetiyle mücadele eden sağlıkçılarımız başta olmak üzere birçok vatandaşımızı kaybettik. Bundan spor camiası da nasibini aldı. Uzun süre maçlar iptal edildi. Sonra seyircisiz olarak oynatılmaya başlanıldı. Bazı takımların sporcuları da bu hastalığa yakalanınca maçları iptal edildi. Voleybol da nasibini alan branşlardan biri.

EFELER VE SULTANLARDA MAÇLAR ERTELENDİ!

Voleybol Efeler ligi olsun, Sultanlar ligi olsun zor şartlarda hem Avrupa kupalarında, hem de liglerde maçlarını oynamayı sürdürdü. Bazı takımlarımızın sporcuları hastalanmaları nedeniyle maçları ertelendi. Şimdi ertelenen maçlar oynanmaya devam ediliyor. Bu arada Erkek Milli Takımımız da 30 Aralık 2020 tarihinden itibaren Avrupa Şampiyonası elemeleri için Başantrenör Nedim Özbey yönetiminde İstanbul’da kampa girdi.

EFELER 10 OCAK’TA MAKEDONYA’YA HAEKET EDECEK!

12-16 Ocak 2021 tarihlerinde Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenecek 2021 CEV Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde mücadele edecek A Milli Erkek Voleybol Takımımız, hazırlıklarını 10 Ocak 2021 tarihine kadar İstanbul’da sürdürecek. Çalışmaları Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Kurtaran Mumcu ile Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Semih Oktay da izledi. Filenin Efeleri, 10 Ocak Pazar günü Kuzey Makedonya’ya hareket edecek.

AVRUPA KUPALARINDA SÖZ SAHİBİYİZ!

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda Avrupa Kupalarında söz sahibiyiz. 12 takımla katıldığımız Avrupa Kupalarında 2 takımımız hariç 10 takımızla şampiyonluk iddiamızı sürdürüyoruz. CEV Bayanlar Şampiyonası’nda Vakıfbank ve Eczacıbaşı Vitra yaptıkları ilk grup maçlarını lider olarak tamamladı. Fenerbahçe ise grubu 2. Sırada bitirdi. CEV Bayanlar Kupası’ndaki temsilcimiz Galatasaray ise 8’li finale yükseldi. CEV Bayanlar Challenge Kupası’ndaki temsilcilerimizden THY ve Sistem9 Yeşilyurt yarı finale yükseldi. Bu 2 takımımız yarı finalde birbirinin rakibi oldu.

CEV ERKEKLER KUPALARINDA 2 FİRE VERDİK!

CEVŞampiyonlar Ligi’ndeki temsilcilerimizden Arkas Spor, hastalıklar nedeniyle ilk grup maçlarına katılamadı. Fenerbahçe HDI Sigorta ise ilk maçını kazanmasına rağmen diğer 2 maçını kaybetti. 2. Grup maçlarında galibiyet bekliyoruz. CEV Kupası’ndaki temsilcilerimizden Galatasaray HDI Sigorta ve Spor Toto elendi. CEV Challenge Kupasındaki temsilcilerimizden Halkbank Yarı Finale, Ziraat Bankkart ise 8’li finale yükseldi. Sevgili canlar, Avrupa Kupalarından sonra liglere de bir göz atalım.

VAKIFBANK LİDER, FENERBAHÇE İKİNCİ SIRADA!

Kör topal devam eden liglerimizde, Sultanlarda 24. Hafta, Efelerde de 23. Hafta maçları oynandı. Bazı takımlar maçlarını tamamlarken bazıları ise erteleme maçlarını oynuyorlar. Önce Sultanlar Ligine bir göz atalım. Sultanlar Ligi’nin favori takımlarından Vakıfbank 24. Haftada 23 galibiyet alırken, tek mağlubiyeti THY’dan aldı. Şu anda ligi 69 puanla lider tamamladı. 2 maç eksiği olan Fenerbahçe Opet ise Vakıfbank ve Nilüfer Belediyesi’ne mağlup oldu.Diğer maçları kazandı. 59 puanlı ikinci sırada yer aldı.

THY ÜÇÜNCÜ VE ECZACIBAŞI VİTRA 4. DURUMDA!

Avrupa Challenge Kupasında yarı finale yükselen THY ligde de başarılı maçlar çıkartıyor. 24. haftada 24 maçını tamamlayan THY 18 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 51 puanla üçüncü sıraya yerleşti. 3 maçı eksik olan Eczacıbaşı Vitra ise Fenerbahçe, Galatasaray, Vakıfbank ve Nilüfer Belediyesi’nden olmak üzere 4 mağlubiyet aldı. Diğer 17 maçını kazandı ve 4. Sırada kaldı. Eczacıbaşı ve Fenerbahçe’yi mağlup eden Nilüfer Belediyesi de 24 maçta 17 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 51 puanla 5. Sıraya yerleşti.

GALATASARAY, AYDIN BŞB VE PTT ARKA, ARKAYA SIRALANDI!

Bir maç eksiği olan Galatasaray 16 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 45 puanla 6. Sırada yer alırken, 24 maç oynayan Aydın BŞB 14 galibiyet, 10 mağlubiyet ve 38 puanla 7. Sırada yer buldu. Orta sıralarda yer alan PTT 23 maç oynadı. 11 galibiyete karşılık 12 mağlubiyet ve 34 puanla 8. Durumda. Ankara temsilcilerinden Karayolları da 24 maçını tamamladı. 10 galibiyet ve 14 mağlubiyetle karşılaştı. 32 puanla 9. Sırada yerini aldı. İstanbul temsilcilerinden Sistem9 Yeşilyurt 24 haftada 19 maç oynayabildi. 10 mağlubiyet alırken, 9’da galibiyeti var. 30 puanla 10. Sıraya oturdu.

LİGİN YENİ TAKIMLARI BEKLENENİ VEREMEDİLER!

Ligin dört yeni takımı Kuzeyboru 11, Sarıyer Belediyesi 12, Çan Gençlik Kale Spor 13 ve İlbank 14. Sırada yer aldılar. Bu dört takım bekleneni veremediler. İstanbul temsilcilerinden Beşiktaş tek galibiyeti hemşerisi Beylikdüzü Voleybol İhtisas’ı 3-0 yenerek aldı. Diğer maçlarını kaybeden Beşiktaş 15. Sırada bulunuyor. Galibiyetle tanışamayan Beylikdüzü Voleybol İhtisas puansız olarak 16. Sırada yer aldı.

EFELER LİGİNDE 23. HAFTA MAÇLARI OYNANDI!

Sultanlar Ligi’nde 24. Hafta maçları oynanırken, Efeler Liginde ise 23. Hafta maçları oynandı. Ama hiçbir takım 23 maç oynayamadı. En fazla 22 maç oynayan Solhan Spor oldu. 2 ile 6 maç eksiği olan takımlar da var. 16 takımlı ligde mağlubiyeti olmayan takım yok, Galibiyeti olmayan takım ise var. O da Arhavi Voleybol. Yaptığı 21 maçta galibiyetle tanışamadı. Tek puanı var onu da Tokat Belediye’ye 3-2 mağlup olarak aldı.

FENERBAHÇE SENEYİ LİDER TAMAMLADI!

Ligin favori takımları arka, arkaya sıralandı. Üç maç eksiği olan Fenerbahçe HDI Sigorta 18 galibiyet alırken, Başkent takımlarından Spor Toto ve Ziraat Bankkart’a 3-0’lık skorlarla mağlup oldu. 50 puanla liderlik koltuğuna oturdu. 4 maç eksiği olan Galatasaray HDI Sigorta ise ligin yeni takımlarından Altekma ve Solhan Spor’a yenildi. Tokat Belediye’ye de sürpriz mağlup olan Cim-Bom ezeli rakibi Fenerbahçe’ye de boyun eğdi.  4. Mağlubiyetini alan Galatasaray diğer 15 maçını kazandı. 46 puanla 2 sıraya yerleşti.

ARKAS, ZİRAAT VE HALKBANK ARKA, ARKAYA SIRALANDILAR!

Ligin favori takımlarından Arkas, Ziraat Bankkart ve Halkbank arka, arkaya sıralandılar. İzmir temsilcisi Arkas Spor 19 maç oynadı, 4 mağlubiyete karşılık 15 galibiyete imza attı. 44 puan topladı. Averajla 3. Sırada yer aldı. 6 maç eksiği olan Ankara temsilcilerinden Ziraat Bankkart ise 14 galibiyet ve 3 mağlubiyetle karşılaştı. 41 puanla 4. Sırada yer buldu. Diğer bir Başkent temsilcisi Halkbank oynadığı 19 maçta 12 galibiyet ve 7 mağlubiyet aldı. 40 puanla 5 sırada yer aldı.

SPOR TOTO, İNEGÖL ve TOKAT’INDA EKSİK MAÇLARI VAR!

Spor Toto, İnegöl Belediyesi, Tokat Belediye Plevne ve Altekma’nın da oynanmayan eksik maçları var. 6 maç eksiği olan Spor Toto Favori takımlardan Fenerbahçe’yi yenerken, Halkbank, Arkas ve Ziraat Bankkart ile Solhan Spor ve İnegöl Belediyesi’ne de boyun eğdi. Diğer 12 maçı kazandı. 36 puanla 5. Sırada yer aldı. 21 maç oynayan İnegöl Belediyesi de 12 galibiyet, 9 mağlubiyet ve 33 puanla 6. Durumda. Tokat Belediye 9 galibiyet ve 9 mağlubiyet ve 29 puanla 8. Sırada yer buldu.

EFELERDE DE YENİ TAKIMLAR BAŞARILI OLAMADI!

Ligin yeni takımlarından Altekma ve Solhan Spor ortalarda yer alırken, Haliliye Belediyesi ve Afyon Belediye Yüntaş başarılı olamadılar. 20 maç oynayan Altekma 9 galibiyet alırken 11 maçını kaybetti. 27 puanla 9. Sırada kaldı. Sorgun Belediye son maçında Solhan Spor’u yenip 10. Sıraya yükseldi. Solhan Spor ise 11. Sıraya indi. Geçen yılın başarılı takımlarından İstanbul BŞB 12, Bursa BŞB de 13. Sırada yer aldı. Ligin yeni takımlarından Haliliye Belediyesi 14 ve Afyon Belediye 15. Sırada, mağlubiyetle tanışamayan Arhavi Voleybol da son sırada kaldı.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.