G-TQCBD7NNX5
DOLAR 35,3300
EURO 36,4866
ALTIN 3.032,60
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
Cum 11°C
Cts 9°C
Paz 6°C
Pts 6°C

İSTANBUL 2020

22.09.2012
A+
A-

Kulağa ne hoş geliyor değil mi? Son bilgilere göre 80 milyona dayanmış toplam nüfusu ve 2012 Avrupa Spor Başkenti ünvanı ile taçlandırılmış 15 milyonluk bir şehr-i İstanbulu…
2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na bir rekor kırarak 114 sporcuyla gidiyoruz ama madalyaya gelince ne yazık ki bir elin parmaklarını geçemiyoruz!
Şimdi sorulan soru şu: Türkiye başarılı mı yoksa başarısız mı? Daha basit bir hesap yapıp 114’ü 5’e böldüm ve 23 oldu. Yani her 23 sporcumuza bir madalya düştü. Altın madalya alanlara ise kişi başı 583.000 euro düştü! Amerika’da ise altın madalya ya 10.000 dolar! Amerika toplamda 104 madalya alırken ödül olarak bizim 2 madalyamıza denk geliyor!
Toplam 16 federasyonda katıldığımız olimpiyatlarda madalya aldığımız branş sayısı 3! Şu anda iktisat okuyor olsam da 16’yı beşe bölmek ve sonucun 3 olduğunu görmek bu kadar zor olmasa gerek! Yani 5 federasyon başına bir madalya…
Şimdi ise ata sporumuz güreş ve halter yerine atletizmle tekvando konuşuluyor. Kadınların hem basketbol hem voleybol hem de tekvando ve atletizmde bu kadar öne çıkmaları dikkat çekici bir husus. Bana ise hiç enteresan gelmedi çünkü spor hayatımız boyunca hiç eksik olmayan kavga, dövüş sporlarında da bize başarıyı getirdi. Londra Olimpiyatları’na güçlü bir çıkarma yapan Türkiye, 2020 olimpiyatları adaylığı konusunda rakiplerine göre ön plana geçti.
Londra’daki gözlemciler, İstanbul’un, Tokyo ve Madrid gibi şehirlere oranla 2020 oyunları için daha şanslı göründüğünü belirtiyor. Tüm dünyada ve özellikle Avrupa’daki ekonomik krizler sportif faaliyetleri de vurması Türkiye, global krizlerden en az etkilenen ülke olarak, dünyada yakından takip ediliyor.
13 Eylül 2013’de Madrit mi Tokyo mu yoksa İstanbul mu bunu hep birlikte göreceğiz ama bence artık alamadığımız madalyalar değil de doğru hamlelerle okul çağından itibaren işin teorik ve pratikliğine inerek ciddi bir eğitimle Türkiye’deki 13 milyon (15-24 yaş arası) genç nüfusa bunu yaymak gerekir. Şimdi şunun hesabını yapmalıyız! Acaba hangi hedefi önümüze koymalıyız? 20 altın madalya mı yoksa 20 milyon lisanslı sporcu mu? Bana göre tabiî ki ikincisi çünkü 20 milyon lisanslı sporcudan 20 tane madalyayı rahat rahat çıkarırız!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.