G-TQCBD7NNX5
DOLAR 34,2309
EURO 37,3228
ALTIN 2.951,18
BIST 8.841,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Türkiye, Karadağ’ı 1-0 ile Geçti!

Türkiye, Karadağ’ı 1-0 ile Geçti!
12.10.2024
A+
A-

A Milli Takım, Karadağ’ı 1-0 Mağlup Etti

A Milli Takım, Samsun’da oynanan UEFA Uluslar Ligi karşılaşmasında Karadağ’ı 1-0’lık skorla geride bıraktı. Milliler, bu galibiyetle gruptaki puanını 4’e yükseltti.

Maç Özeti:
Karşılaşmanın 69. dakikasında Hakan Çalhanoğlu’nun pasıyla ceza sahası içinde sol çaprazda topla buluşan Kenan Yıldız, vuruşu uzak kale direğine çarpıp kaleye yönelirken, bu fırsatı değerlendiren İrfan Can Kahveci, Türkiye’yi öne geçiren golü attı.

90+6. dakikada maçın bitiş düdüğü çaldığında, Türkiye 1-0’lık galibiyetle sahadan ayrıldı.

Maçın Gelişmeleri:

    1. dakikada, İrfan Can Kahveci’nin ceza sahası içerisinde Zeki Çelik ile buluştuğu pozisyonda savunma müdahalesi sonucu top kornere gitti.
    1. dakikada Arda Güler, alkışlarla oyundan çıkarken Kaan Ayhan oyuna dahil oldu.
    1. dakikada Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu’nun yerine oyuna girdi.
    1. dakikada Karadağ, hızlı bir kontra atakta önemli bir fırsat yakaladı ancak Merih Demiral’ın müdahalesiyle tehlike avert edildi.
    1. dakikadan itibaren ikinci yarıya geçildi ve Barış Alper Yılmaz’ın yerine Bertuğ Yıldırım oyuna dahil edildi.

İlk Yarı Durumu:
İlk yarı 0-0 berabere tamamlandı. Türkiye’nin etkili ataklarına rağmen Karadağ savunması direndi. 12. dakikada Merih Demiral’ın kafa vuruşu üstten dışarı çıkarken, 5. dakikada Arda Güler’in şutu da yandan auta gitti.

Taktik Değişiklikler:
Karşılaşma boyunca iç saha avantajını kullanan A Milli Takım, ilk 11’inde Uğurcan, Mert, Merih, Abdülkerim, Ferdi, Orkun, Hakan, Yunus, Arda, Kerem ve Barış Alper’e yer verdi. Karadağ ise Mijatovic, Marusic, Rubezic, Sipcic, Vukcevic, Brnovic, Jovovic, Jovetic, Krstovic, Camaj ve Mugosa ile mücadele etti.

Kupa Hedefi:
Maç sonrasında Arda Güler, “Kariyerimi bırakmadan inşallah milli takımla kupa kazanmak istiyorum” derken, milli takım teknik direktörü Montella da “Ekim ayı daha iyi olacak” açıklamasında bulundu.

Oyun Öncesi Bilgiler:
Karşılaşma, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda saat 21.45’te başladı ve TV8’den şifresiz olarak yayımlandı. İtalyan hakem Daniele Chiffi’nin yönettiği mücadelede canlı takip ve detaylar haberimizde yer aldı. A Milli Takım, önceki maçlarında Galler ile 0-0 berabere kalırken, İzlanda’yı 3-1 mağlup etmişti. Grupta elde ettikleri bu sonuçlarla Türkiye, liderlik koltuğunda oturuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.