DOLAR 34,2398
EURO 37,6309
ALTIN 2.920,13
BIST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 26°C
Per 26°C

Fatih Terim’den Fiorentina-Milan Analizi!

Fatih Terim’den Fiorentina-Milan Analizi!
06.10.2024
A+
A-

Fatih Terim’den Önemli Açıklamalar

Fatih Terim, İtalya Serie A’da gerçekleştirilecek Fiorentina – Milan karşılaşması öncesinde La Gazzetta dello Sport’a önemli açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik direktör, bu maçı ve İtalya’da forma giyen milli futbolcular Hakan Çalhanoğlu ile Kenan Yıldız’ı değerlendirdi.

‘Hakan’ı İlk Kez Ben Davet Ettim’

Hakan Çalhanoğlu ile ilgili görüşlerini paylaşan Terim, “Hakan Çalhanoğlu’nu ilk kez millî takıma ben davet ettim. Türünün tek örneği olan bir futbolcu, her şeyi nasıl iyi yapabileceğini biliyor” ifadelerini kullandı. Kenan Yıldız hakkında da olumlu düşüncelerini dile getiren Terim, “Kenan Yıldız çok genç ve yetenekli bir futbolcu. Açlığıyla beni şaşırtıyor. Juventus’ta solda oynuyor ve yetenekli bir futbolcuya göre çok çalışıyor. Yeteneği ve çalışma azmiyle daha da yükselecektir” dedi.

‘Milan’ı İki Kez Yendim’

Fiorentina ile Milan arasındaki maçı da değerlendiren Fatih Terim, şunları söyledi: “Fiorentina ve Milan arasında bir maç var, Serie A’daki en sevdiğim iki takım. Fiorentina’nın başındayken Milan’ı iki kez yendim ve Milan’ın başında olduğumda Fiorentina’ya karşı oynadığım tek maçı kazandım. Yani hangi takımın başında olursam olayım, hiç kaybetmedim.”

‘Fonseca Neyse Ki Inter’i Yendi’

Milan’ın teknik direktörü olan Paulo Fonseca hakkında da yorumda bulunan Terim, “Paulo Fonseca hem bir antrenör hem de bir insan olarak çok seviyorum. Her zaman modern, ofansif futbol oynamak istediğini görebiliyorsunuz, bunu izlemek de keyifli. Ayrıca davranış ve sözlerinde de kibar biri. Zaman geçiyor ama futbolun mantığı hep aynı. Sabır yoktur, iyi bir teknik direktörün çalışmasına nadiren izin verirsiniz. Ama neyse ki Fonseca Inter’i yendi, tıpkı benim yaptığım gibi” ifadelerini kullandı.

‘Fiorentina’nın Yöneticileriyle Konuşuyorum’

Son olarak Fiorentina hakkında görüşlerini paylaşan Fatih Terim, “Floransa’yı ve tutkusunu biliyorum. Taraftarlar geçmişte birçok başarı gördü. Şu andaki yöneticilerin gerçekten iyi olduğunu garanti edebilirim. Onlarla konuşma ve planlarını dinleme şansım oldu. Fiorentina, son iki yılda üç finalde oynadı ve taraftarlar, Viola Park gibi harika bir tesisin açılışını gördü. Bu yavaş bir başlangıç mı, evet ama normal. Teknik direktör ve bu kadar çok oyuncu değiştirdiğinizde zamana ihtiyaç duyarsınız. Fiorentina’nın genel olarak iyi futbol oynadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bu açıklamalar, Fatih Terim’in futbol dünyasındaki tecrübesini ve futbolcu değerlendirmelerini gözler önüne serdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.