DOLAR 33,0943
EURO 36,0370
ALTIN 2.589,67
BIST 11.164,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Enes Erkan’dan Bronz Madalya

25.10.2013
A+
A-

St. Petersburg’da düzenlenen Dünya Mücadele Sporları Oyunları’nda dünya ve Avrupa şampiyonu milli karatecimiz Enes Erkan +84 kiloda bronz madalya kazandı. Avrupa şampiyonu Şeyda Burucu ise 68 kiloda üçüncülük maçını kaybederek kürsüye çıkamadı.

Rusya’nın St, Petersburg kentinde düzenlenen Dünya Mücadele Sporları Oyunları’nda (World Combat Games) Türkiye’ye üçüncü madalyayı dünya ve Avrupa şampiyonu Enes Erkan kazandı. Organizasyonda karate müsabakalarının ikinci gününde iki Türk sporcu tatamiye çıktı. 84 kilonun son dünya ve Avrupa şampiyonu Enes Erkan B grubundaki ilk maçında Faslı Mutassım El Fuzari’yi 3-1, ikinci maçında ise Azeri Şahin Atamov’u 4-2 ile yendi. Yarı finalde İranlı Zabiollah Poorshab’a hakem kararıyla mağlup olan Erkan, üçüncülük maçında Mersin’deki Akdeniz Oyunları finalinde yenildiği İtalyan Stefano Maniscalco ile karşılaştı. Güçlü rakibini nefes kesen bir maçtan sonra 3-2 mağlup eden Erkan bronz madalya kazandı. 68 kiloda tatamiye çıkan son Avrupa şampiyonu Şeyda Burucu ise ilk maçında Amerikalı Cheryl Imberly Murphy’i 2-1 mağlup ettikten sonra Yeni Zelandalı Charlotte Munro’yu 5-1’le geçti. Yarı finalde Mısırlı Fatma AlZahra Mahmud’a 3-2 mağlup olan Burucu, bronz madalya maçında da ilk maçınde yendiği Amerikalı Cheryl Imberly Murphy’e mağlup olarak organizasyonu dördüncü sırada bitirdi. Kategorilerinde en iyi sekiz sporcunun katıldığı Dünya Mücadele Sporları Oyunları’nda karate müsabakalarının ilk gününde de Serap Özçelik altın, Tuba Yenen de bronz madalya kazanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.