DOLAR 32,9861
EURO 35,9085
ALTIN 2.569,13
BIST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Az Bulutlu
İstanbul
33°C
Az Bulutlu
Sal 34°C
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C

Masa Tenisi’nde Tarihi Başarı

18.07.2013
A+
A-

17. Akdeniz Oyunları, elde edilen sportif başarıyla Türk Sporu için önemli bir eşik noktası oldu.  Birçok branşta ilk kez madalya alınması yine birçoğunda madalyaların milli sporcularımız tarafından domine edilmesi bizler için çok alışılmış sonuçlar değil.

Elbette Akdeniz Oyunları’nın eski prestijinde olmadığını, özellikle ilki Bakü’de düzenlenecek olan Avrupa Oyunları’nın başlamasıyla bu noktada daha da geri gideceğini belirtenler çok haksız değiller. Yine de her türlü madalya ve kürsü tecrübesi sporcularımıza gelecek müsabakalarda özgüven aşılayacaktır ve hedeflerini yükseltmelerini kolaylaştıracaktır.

Bu noktada Mersin’de madalya sıralamasında birinci olan branşlarımızdan masa tenisinde de tarihe not düşecek bir başarı elde edildi. Erkek takımımızın şampiyon olduğu oyunlarda; ferdi kategoride bayanlarda bir altın, erkeklerde de bir gümüş ve bir bronz kazanarak toplamda iki altın, bir gümüş ve bir bronz madalya ile masa tenisinde en fazla madalya kazanan ülke olduk.

Özellikle ferdi erkekler yarı final maçında Ahmet’in Mısırlı rakibine 3-0 önde maçı kaybetmesi, bu kategoride iki sporcumuzun finalde karşılaşma şansını kaybettirdi. Ahmet, aynı rakibini takım maçlarında set vermeden mağlup ettiğinde tribünlerde yerini alan masa tenisi severlerin hepsinin aklından tek erkekler yarı final maçı geçiyordu muhtemelen.

Görüldüğü üzere masa tenisinde tarihteki en başarılı sonuçlardan sonra bile daha iyisi nasıl olurdu diye düşünüyoruz. Eğer uluslararası arenada daha büyük başarıları hedefliyorsak güncel başarıları kutlama dönemini kısa tutmalı ve bir sonraki organizasyonlarda daha iyisini yapmak için çalışmaya başlamalıyız.

Mayıs ayında Paris’te gerçekleştirilen dünya şampiyonasında ilk kez çeyrek final oynamış ve hem Melek, hem de Bora ile ilk kez dünya beşinciliği unvanlarını kazanmıştık. Akdeniz Oyunları öncesinde başarının habercisi olan bu sonuçların rehavete yol açmadan sporcularımızın en üst düzey motivasyonla mücadele etmelerine neden olması ayrıca sevindirici bir nokta. Şimdi hedef ekim ayında Avusturya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası; buradan kazanılacak bir madalya 2013 yılını masa tenisi adına taçlandıracaktır. Ferdi bayanlarda Melek, karışık çiftlerde de Melek-Bora ikilisi bu yolda bizlere umut veriyor.

Umuyorum Avrupa Şampiyonasından da madalya çıkartır masa tenisinde ilkleri yaşamaya devam ederiz.

Yazar: Veli Ozan Çakır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.