DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Galatasaray’ın 38. Başkanı Mustafa Cengiz oldu  

Galatasaray’ın 38. Başkanı Mustafa Cengiz oldu   
26.05.2018
A+
A-

Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurulu’nda Mustafa Cengiz, son 4 sandık öncesi başkan seçilmeyi garantileyerek sarı-kırmızılı kulübün 38. başkanı oldu. Mustafa Cengiz toplamda 2525 oy alırken Dursun Özbek ise 1361 oy aldı.

 Galatasaray Kulübü’nün olağan seçimli genel kurulunda Mustafa Cengiz yeniden başkan seçildi. Genel kurul üyeleri, 38. dönem yönetimini seçmek için sandık başına gitti. Seçimde mevcut başkan Mustafa Cengiz, Dursun Özbek, Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu başkanlık için yarıştı. 20 sandık sonunda 2525 oy alan Mustafa Cengiz, bir kez daha başkan seçilmeyi garantiledi.

MUSTAFA CENGİZ: “LİSELİ BAŞKAN OLUR’ ALGISI YIKILDI, İNŞALLAH SİZİ UTANDIRMAYIZ”
Galatasaray’da gerçekleşen olağan seçimli genel kurulda aldığı oylar sonucunda Galatasaray Başkanlığı görevine devam eden Mustafa Cengiz, sandıkların açılmasının ardından kürsüye gelerek konuşmasını yaptı.

Divan kuruluna teşekkür ederek sözlerine başlayan Mustafa Cengiz, “Değerli arkadaşlar, 4 ay önce bir kıyam, bir ayağa kalkış gerçekleştirdik. Bunu biz yönetim olarak yapmadık, bunu sizlerle, genel kurulla, taraftarla, bütün camiayla birlikte yaptık, ne mutlu bize. Bugün Galatasaray tarihinde 20 Ocak’ta yaşanan sosyolojik depremin yansımasını gördük, bugün tarihi bir ana tanıklık ettik. Birçok mottolar kırıldı, klişeler paramparça oldu, ezberler bozuldu. Seçimi izlerken aklıma gelen, ilk kırılan klişe, ‘İlla ki liseli başkan bulunur, liseliler ona oy verir.’ Yok öyle bir şey, bu kanıtlandı. Liseli, lisesiz, herkes kendi özgür iradesiyle kendisi için en iyi olanı düşündüğüne oy verdi. Bize oy vermeyen, diğer değerli adaylara oy veren herkesin oyu, bizim için de çok değerlidir. Zorunlu olarak belli renkli kravatlar taktık ama 10 bin aday da olsa biz Galatasarayız ve sarı kırmızıyız. Kendimize göre tepki oylarının tercih oylarına döndüğünü, Galatasaray Genel Kurulu’nun bunu özgür iradesiyle nasıl değerlendirdiğini, bağımsızca, hiçbir maddi ve manevi baskının altında kalmadan, gösterdi. Siz bugün buna somut olarak tanıklık ettiniz. Ben gerçekten hepinize teşekkür ediyorum. Oy bölmenin olmadığını da gördük. Genel kurulun kendi içinde ne kadar mantıklı ve tutarlı olduğunu gördük. Bu oy verme umarım önümüzdeki 3 yıl içinde tezahür eder ve yarın inşallah biz, sizleri utandırmayız” diye konuştu.

Mustafa Cengiz’in yönetim kurulu şöyle:
Abdurrahim Albayrak, Yusuf Günay, Murat Ece, Kaan Kançal, Mahmut Recevik, Okan Böke, Dilek Kutlu, Dorukhan Acar, Ömer Cansever ve Emre Erdoğan…

Katılım yüksek oldu
Galatasaray’da genel kurul üyelerinin seçime ilgisi yüksek oldu. Seçim için 4 bin 803 üyenin liseye gelerek, kartlarını aldıkları duyuruldu. Gün boyu Galatasaray Lisesi’ne akın eden üyeler, ana bahçede büyük bir yoğunluk oluşturdu. Galatasaray Futbol Takımı’nın kazandığı Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu ve kadın basketbol takımının kazandığı FIBA Avrupa Kupası şampiyonluğu kupaları da bahçede sergilendi.

Adnan Polat 7 yıl sonra geldi
Sarı-kırmızılı kulübün eski başkanlarından Adnan Polat’ın genel kurula gelmesi dikkati çekti. Yönetiminin 2011 yılı mali genel kurulunda idari yönden ibra edilmemesi sonrası erken seçime gitmek durumunda kalan ve tekrar başkan adayı olmayan Adnan Polat, o dönemden sonra kulübün hiçbir organizasyonuna katılmamıştı. 7 yıl sonra ilk kez bir kulüp etkinliğine katılan Polat, Mustafa Cengiz yönetimine destek verdi.

Öte yandan, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, eski İçişleri Bakanlarından Mehmet Ağar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili olarak görev yapan sarı-kırmızılı eski yönetici Ali Dürüst, Galatasaray’ın eski oyuncusu ve teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, eski futbolculardan Bülent Korkmaz, Ayhan Akman, Ergün Pembe, Vedat İnceefe, Volkan Arslan, Emre Aşık ve Hakan Ünsal, şarkıcılar Coşkun Sabah ile Kenan Doğulu da oy vermeye gelen isimler arasında yer aldı.

Rekor Ali Sami Yen’de
Sarı-kırmızılıların 113 yıllık tarihinde şimdiye dek 37 farklı kişi başkanlık yaparken, kulübün kurucusu ve ilk başkanı olan Ali Sami Yen, en uzun süre bu görevde kalan isim konumunda bulunuyor. Galatasaray’da 1905-1918 tarihlerinde art arda 13 yıl süreyle başkanlık görevini üstlenen Ali Sami Yen, 1925 yılında 1 yıl daha bu görevi yaparak sarı-kırmızılı kulüpte toplam 14 yıl başkanlık görevini sürdürdü.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.