DOLAR 33,0940
EURO 36,2445
ALTIN 2.631,39
BIST 11.079,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 32°C

Basketbol severler ekran başına  

Basketbol severler ekran başına   
03.02.2018
A+
A-

 

NBA 2K18’in sunduğu NBA Sundays her Pazar birbirinden dev maçları basketbol severler ile buluşturmaya devam ediyor. 4 Şubat Pazar günü Oklahoma City Thunder’ın, Los Angeles Lakers’ı konuk edeceği heyecan dolu maç TSİ 22:00’da, S Sport ve NBA League Pass’te basketbol severleri bekliyor.

 Thunder bu sezon Lakers’a karşı oynadığı iki maçı da kazanmasını bildi. Thunder takımının rakipleri ligin oynanan bölümünde Russel Westbrook ve arkadaşlarıyla olan uyumunu bozmakta zorluk çektiler. Oklahoma City Thunder, Aralık ayının ortasından beri ligin en yüksek hücum gücüne sahip takımlardan biri konumunda bulunuyor. Ayrıca, Thunder savunma istatistiklerindeki başarı sırasında yedinci sırada yer alıyor. Thunder takımında Steven Adams, her iki maçta da boyalı alanda takımının itici gücü olarak rol aldı. Lakers ise yüzde 55.4’lük şut yüzdesi ve 24.0 sayı ortalamasına sahip Jordan Clarkson’un performansıyla son beş maçın dördünü kazandı.

Russel Westbrook: “Takım Paul George ve Carmelo Anthony ile birlikte iyi bir performans sergiliyor fakat yarın evimizde oynayacağımız önemli bir maç var ve bunun için en iyisini yapmamız gerekiyor.”

Paul George: “52 maç oynadık ve şu anda takım bir bütün halinde oynuyor. Olduğumuz yeri seviyorum ve doğru yönde ilerlediğimizi düşünüyorum. Hücümda çok başarılıyız. Savunmada kendimizi geliştirmemiz gereken noktalar olduğunu düşünüyorum. Ama hep ileriye gidiyoruz.”

Steven Adams: “Zevkli bir maç olacağını düşünüyorum. Lakers takımı da bizim gibi keyif veren bir oyun sergiliyor. Taraftarlar için de seyir zevki yüksek bir maç olacaktır.”

Alex Abrines: “Erken saatte oynamak bence harika. Yurtdışında oynayan oyuncular ve taraftarların, düzenli olarak NBA oyunlarını izlemeleri için oldukça iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Lakers, Boston gibi geçmişe sahip takımlara karşı oynamayı seviyorum. Çok daha fazla takım var ama bu iki takıma karşı oynamak benim için çok farklı.

NBA Draftı’ndan gelen oyunculara sahip olan birçok genç takım gibi, Lakers’ın iki yıllık koçu Luke Walton da neye sahip olduğunu ve hangi oyun tarzının takımı için en iyi olduğunu anlamaya çalışıyor. Brooklyn Nets’in 27.ci sıradan seçtiği ve draft günü takasla alınan çaylak Kyle Kuzma’nın oyunu bu sezonun en büyük sürprizlerinden biri oldu. 2.06 metre boyundaki forvet, skora katkı bakımından takımın en iyisi konumunda bulunuyor. 2016 NBA Draft’ında ikinci sıradan seçilen forvet Brandon Ingram da oyun anlamında oldukça güçlendi ve aşama kaydetmeye devam ediyor. Maç başına 16 sayı ortalaması ile Lakers’ın en skorer ikinci ismi konumunda yer alıyor. Bu sezon Lakers’ta en çok konuşulan değişimlerden bir diğeri ise 2017 NBA Draft’ında ikinci sıradan seçilen Lonzo Ball’un gelişiydi. Lakers, yaklaşık 40 yıl önce Magic Johnson’da da bulunan benzer özelliklere sahip Ball’un, bencil olmayan oyun tarzının takıma büyük bir etki edeceğini umuyor.

Lakers Takım Liderleri: Kyle Kuzma (16.3 mbs); Julius Randle (7.3 mbr); Lonzo Ball (7.1 mba)

Thunder yavaş bir başlangıç yaptıktan sonra, Batı Konferansı’nda harekete geçmeye başladı. OKC, Batı’da dördüncü sıradaki Minnesota Timberwolves’ın bir maç ve üçüncü sıradaki San Antonio Spurs’ün iki maç gerisinde yer alarak üst üste sekiz maç (29 Ocak’a kadar) kazandı. Carmelo Anthony, NBA tarihinde kariyerinde 25,000 sayıya ulaşan 21. Oyuncu olurken, Paul George sakatlanan DeMarcus Cousins’ın yerini alarak 2018 NBA All-Star Maçında Russell Westbrook’a eşlik edecek. Westbrook, triple double ortalamasıyla bu alanda üst sıralarda yer alıyor. George, üç sayı sıralamasında yüzde 42.1 ile kariyerinin en iyi rakamını yakalamış durumda ve top çalmada üst sıralarda bulunuyor. (2.21 mbtç). OKC, bacağından sakatlığı bulunan önemli savunma oyuncusu Andre Roberson’un yokluğuna rağmen iyi performansını devam ettirmek istiyor. Terrance Ferguson ve Alex Abrines gibi genç oyuncuların, Roberson’un yarattığı boşluğu doldurması bekleniyor.

Thunder Takım Liderleri: Russell Westbrook (25.7 mbs); Russell Westbrook (9.5 mbr); Russell Westbrook (10.1 mba)

Sezon Serileri: Thunder sezon serisinde 2-0 önde. Oklahoma City 2016-17 sezon serisini de 2-1 kazandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.