DOLAR 32,9861
EURO 35,9085
ALTIN 2.569,13
BIST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Az Bulutlu
İstanbul
33°C
Az Bulutlu
Sal 34°C
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C

FEDERASYON SEÇİMLERİ

25.10.2012
A+
A-

2012 yaz olimpiyatları ve paralimpik oyunlar bitti. Neticeleri hezimet olduğu herkes tarafından kabul edilen bir vakıadır.
Bu durumun hem idari hem de siyasi sorumluluğunun olması gerekir. Ülke kaynaklarını hesapsızca ve amacına uygun kullanmayan her kimse dönüp millete hesap vermelidir. Yoksa “nasıl gelmiş öyle gider” mantığı ile keyfilik egemen olur.
Ülkemizde; genel nüfusun yüzde kırk altısını, 0-24 yaş gurubu oluşturmaktadır. Gerek sarf edilen zaman ve finans, gerekse de yapısal durumla ilgili, Spor teşkilatı elindeki verilerle niçin netice alamadığının, analizini yapmalıdır. Ayrıca ihmali ve eksikliği şu veya bu şekilde olanların hesaba çekileceği bir süreci de başlatmalıdır. Bunun için eldeki istatistik değerlere bakılması sanırım yeterli olacaktır.
Önümüzdeki dönem, yani 2016 yılına tekabül edecek olimpiyatları karşılayacak ekipler oluşturulurken, kişilerin siyasal tercihlerine bakılmaksızın(iktidara yakınlık ve uzaklık bakımından) yetkinliğ i esas alınmalıdır. Yoksa turistik seyahat anlamı na gelebilen olimpiyat katılımdan öteye gidemeyiz. Buda millet olarak moral ve motivasyonumuzu azalttığı gibi, gelecek kuşakların aşağılık kompleksiyle tanışmalarına sebep olabilir.
Sporu teşvik eden sosyal ve ekonomik faktörler incelendiğinde, sporun, toplumsal bir ihtiyaç, devletin de, nitelikli vatandaşlık farkındalığı içinde vatandaş yetiştirebilmesinde, spor ve spor eğitimini bir araç olarak görmelidir. Nitekim dünya bu yöntemle insanını eğitim yoluyla iyi insan, verimli vatandaş olmaya sevk etmektedir.
Yürürlükteki yasalarımıza göre,(anayasanın 58 ve 59. Maddeler, 3289 sayılı Türk Spor Teşkilat yasası)arzu edilen çalışmalara bir engel olmadığı gibi teşvik ve gelişmelere açık bir konumda söz konusudur.
Bu sebeple, yapılmakta olan federasyon seçimlerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, federasyon yapılanmalarında, siyasi taassupla hareket etmeyi bırakarak, hizmet edebilecek yetkinlikteki insanların hizmetine talip olması gerekmektedir. Bu bir olgu ve olgunluktur. Bunu başarabilen arkaya yaslanmak suretiyle gelişmeleri takip etme hazzı yaşar. Yoksa siyasi taassup, gerilim ve stresli bir yapının olmasını sağlamaktadır.
Federasyon seçimlerinde oy kullanmakta olan kişiler arasına mutlaka ilgili sporların il temsilcileri alınmalıdır ki, illerinde çalışabilecekleri bir gerekçeleri olsun. Yoksa hiçbir getirisi olmayan il temsilcilikleri, formaliteden öteye geçmeyen bir konumda kalırlar. Seçimlerde oy kullanamayan il temsilcilerinin niçin oy kullandırılmadığı mantığını haklılığa oturtabilmek gerekmektedir.
Tercih edeceğimiz federasyon başkanı ve ekibi, 2016 yılı olimpiyat oyunlarını karşılayacak ekip olacak, tercihlerimiz başarımızın veya başarısızlığı mızın gerekçesi olmaz mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.