G-TQCBD7NNX5
DOLAR 35,1981
EURO 36,7471
ALTIN 2.968,65
BIST 9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Az Bulutlu
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Pts 12°C
Sal 13°C
Çar 12°C
Per 11°C

Okçulukta Kaçan Madalya Başarısızlık Değil!

Okçulukta Kaçan Madalya Başarısızlık Değil!
24.07.2021
A+
A-

İlk madalyamızı okçulukta kazanabilirdik. Karışık takım kategorisinde harika bir performans ortaya koyan Mete Gazoz ve Yasemin Anagöz, yarı final ve üçüncülük maçlarını kaybedip Olimpiyat dördüncüsü oldular.

Değerlendirme: Cem Çetin

Harika 2 galibiyet

Bireysel sıralama turlarında Mete Gazoz ve Yasemin Anagöz’ün elde ettiği puanlar sonucu Türkiye, karışık takım kategorisinde mücadele etme hakkını kazandı. 29 ülke arasında 7. olarak karışık kategorisine başlayan Türkiye, son 16 turunda okçuluk geleneği olan Rusya (Bazarzhapov/Perova) ile karşılaştı.

Zorlu Rusya engelini 6-2’lik skorla geçen Türkiye, ikinci turda sürpriz bir rakip olan Endonezya ile eşleşti. Endonezya, ilk turda favorilerden ABD’yi 5-4’lük skorla eleyip günün sürprizine imza atmıştı. Rusya tarifesini Türkiye, Endonezya’ya da uygulayıp yarı finale yükseldi. Finale giden yolda son engel Hollanda’ydı. Rakip;  İtalya (6-0) ve Fransa (5-4) galibiyetleriyle son dörde kalmayı başarmıştı.

Okculukta Kacan Madalya Basarisizlik Degil 1

İstikrarsızlık mağlubiyeti getirdi

Yarı final maçına iyi başlayan Hollanda, iyi bitiren taraf olup final vizesini 5-3’lük skorla aldı. Okçularımızın inişli çıkışlı performansı yarı finalde mağlubiyeti getiren en önemli etken oldu. Yarı finalin diğer eşleşmesinde ise 1 numaralı favori Güney Kore, Meksika engelini hiç zorlanmadan 5-1’lik skorla son derece rahat bir şekilde geçti.

Yarı final maçlarından sonra yapılan üçüncülük maçında Türkiye ile Meksika kozlarını paylaştı. Yarı finali kaybetmenin moral bozukluğunu üzerlerinden atamayan Gazoz ve Anagöz ikilisi, günün en kötü müsabakalarından bir tanesini çıkartıp Meksikalı rakiplerine 6-2 mağlup oldular. Bu mağlubiyetle Gazoz-Anagöz ikilisi bronz madalyayı kaybettiler. Altın madalya ise Hollanda’yı 5-3 yenen Güney Kore’nin oldu.

Süper ikili: Gazoz-Anagöz

Bizim çocuklarla ilgili genel bir değerlendirme yapmak gerekirse; kaçan madalyaya rağmen başarılı olduklarını söylemek kesinlikle yanlış olmayacaktır. Önce 29 ülke içinde yedinci olacaksın, sonra da son 4 ülke arasında gireceksin… Mete’nin 22, Yasemin’in 23 yaşında olduğunu unutmamalıyız. Bana göre Tokyo’da harika bir iş çıkarttılar. Biraz şans yanlarında olsaydı Hollanda’yı yenebilirlerdi.

Bu çocukların uluslararası platformda sportif başarılarının devamı için mutlaka yanlarına yeni Mete’ler yeni Yasemin’ler eklemeliyiz. Ülke sınırları içinde oluşturulacak bu rekabet ortamı, Mete ve Yasemin’i bir sonraki Olimpiyatlarda daha ileri götürür. Ülke sınırları içinde bu rekabeti sağlayamazsak, Mete’nin ve Yasemin’in bugünkü dördüncülüklerinden daha iyi dereceler göremeyiz.

Bitirirken, göz ardı etmemiz gereken olumsuz bir ayrıntı var; o da erkek ve kadın takım yarışmalarında ilk sekiz ülke arasına girememiş olmamız. Bu veri de yeni Mete’lere ve yeni Yasemin’lere olan ihtiyacımızı açık bir şekilde gözler önüne seriyor… Karışıkta kaybettiğimiz Hollanda erkekler, Meksika ise kadınlarda takım müsabakalarında yer alıyorlar. Bu arada karışıkta devirdiğimiz Endonezya hem erkekler hem de kadınlar takım müsabakalarında son 16’da…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.