G-TQCBD7NNX5
DOLAR 35,2593
EURO 36,7067
ALTIN 2.967,77
BIST 9.855,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
12°C
Hafif Yağmurlu
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 9°C
Paz 10°C

Limak Sohbetleri’nin ikincisi Ankara’da yapıldı  

Limak Sohbetleri’nin ikincisi Ankara’da yapıldı   
17.03.2018
A+
A-

Limak Sohbetleri’nin İkincisi “1 Kulaç Fazlası” Adıyla Down Sendromu Farkındalığı için gerçekleştirildi.

 2016 yılında kurulan Limak Vakfı faaliyetlerinden biri olarak; farklı konulardaki konuşmacıları toplumla buluşturmak ve farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan Limak Sohbetleri’nin ikincisi 17 Mart Cumartesi günü Limak Ambassadore Otel’de gerçekleştirildi. İkinci etkinlikte down sendromlu milli yüzücümüz Caner Ekin’in hikayesi 18 yıllık antrenörü ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Spor Genel Koordinatörü Osman Akdemir tarafından dinleyicilerle paylaşıldı.

Sohbet öncesinde etkinliğin açılış konuşmasını yapan ve vakıf projelerinden bahseden Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir; “Caner Ekin ve antrenörü Osman Hoca ile 2 yıl önce karşılaştık. Onların yolculuğu bizi çok etkiledi ve bu yolda onlarla birlikte devam etmeye karar verdik, sportif faaliyetlerine destek olduk. Bu süre içerisinde hep birlikte Caner’in yeni başarılarına tanık olduk.” dedi.

‘Down sendromluların mucize yaratması mümkün’

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle de Limak Sohbetleri’nin ikincisini bu konuya ayırdıklarını paylaşan Özdemir, “Unutmamalıyız ki down sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılık. Down sendromunu iyileştirecek veya yok edecek bir tıbbi tedavi yok, tek yol eğitim. Aile, ait olduğu çevre ve okul çocuğun gelişiminde genleri kadar etkili. Bu sağlandığında topluma kazandırılmaları, hatta Caner gibi mucizelere imza atmaları mümkün. Biz de bu vesileyle bu hikâyeyi daha çok Caner’lerin aramızda olması için sizlerle paylaşarak, duyurmak istedik.” diye konuştu.

‘Özel bireyler hayatın tam ortasında yaşamalı’

Caner Ekin’in 18 yıllık antrenörü ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Spor Genel Koordinatörü Osman Akdemir konuşmasında profesyonel geçmişi ve Caner ile nasıl tanıştıklarından bahsederek “Özel bireylerin hayatın kıyısında köşesinde değil tam ortasında yaşamaları için en büyük çığlığı Caner ve Caner’in başarıları ile attık” dedi.

Etkinliğe katılan 150’ye yakın misafirin zaman zaman duygusal anlar yaşadığı sohbetin ardından Ebru Özdemir, Osman Akdemir’e teşekkür plaketi sundu. Finalde Caner Ekin ve partneri sürpriz dans gösterisi düzenleyerek misafirlere keyifli dakikalar yaşattı.

Caner Ekin Hakkında

1982 Ankara doğumlu olan Caner Ekin, 2003’te İrlanda’da düzenlenen Dünya Özel Olimpiyat Oyunları’nda Dünya Şampiyonu ve 2011’de Boğaziçi Yarışları’nda 6,5 km yüzerek Boğaz’ı geçen ilk down sendromlu sporcu olmuştur. Bu kategorisinde bir ilk olarak kayıtlara geçmiş ve Milli Olimpiyat Komitesi tarafından kendisine “Kıtalararası Yüzücü” unvanı verilmiştir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.