Kardeş Pası Turnuvası’nın Hatay Ayağı Tamamlandı!

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Bağcılar Belediyesi, Bağcılar Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Belen Belediyesi, Belen Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, Belen Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nun katkılarıyla düzenlenen Kardeş Pası 3×3 Basketbol Turnuvası’nın Hatay etabı büyük bir coşku ile nihayete erdi.
Turnuva, Belen Basketbol Köyü’nde gerçekleştirilen dört takımlı final mücadelesi ile sona erdi. Finalde Bağcılar Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi birinci olarak şampiyonluk ipini göğüslerken, Hatay Sınav Koleji ikinci, Antakya Lisesi üçüncü ve İstanbul Erkek Lisesi dördüncü sırada yer aldı.
Dereceye giren takımlara ödüllerini, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Bekir Özçelik, Belen Gençlik Spor İlçe Müdürü Resul Yasak ve Belen Milli Eğitim Müdürü Erdal Ayvazoğlu takdim etti.
Tournament süresince konteyner kentte yaşayan çocuklar için yüz boyama ve animasyon etkinlikleri düzenlendi. Ayrıca İstanbul’dan getirilen hediyeler, depremzede ailelere ulaştırılmak üzere Belen Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü temsilcilerine teslim edildi.
İl ve ilçe protokol yetkilileri, turnuvaya katılan sporcular ve alanda bulunan Hatay halkı, etkinliğin Hatay’da yapılmasının kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirttiler. Bu tür organizasyonların gerçekleştirilmesinin, hayatlarının normale dönmesi açısından oldukça önemli olduğunu vurguladılar.