Buz pateni çalıştayı Belek’te yapıldı
Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen ‘iş birliği çalıştayı’, Antalya’da Belek Turizm Bölgesi’nde yapıldı..
Haber: Fatih Bacak
Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilek Okuyucu yaptığı konuşmada ; “Buz Pateni Federasyonu 2006 yılında kuruldu. 2006 ile 2010 yıllarını kuruluş yılları olarak değerlendirdik. Artık bundan sonra proje ve hedeflerimiz doğrultusunda başarı yakalamak için çalışacağız” dedi.
TESİS SAYISI YETERSİZ
4000 lisanslı sporcularının bulunduğuna dikkat çeken Okuyucu, “Şu anda bu rakam yeterli mi, asla değil. Ancak tesislere baktığımızda yeterli sayıda tesisimiz yok. 2300 bayan ve 1700 erkek sporcumuz var. Erzurum, İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli’nde buz pateni salonumuz var. Bursa, Tekirdağ, Samsun, Konya ve Kars’ta ise salonlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu salonlarımıza da kavuştuğumuzda hem lisanslı sporcumuz artacak hem de yarışması sporcu sayımız artacak” diyerek buz pateninin geleceğinden çok ümitli olduğunu ifade etti.
ÜÇ ANA BRANŞ
Buz pateni olarak 3 ana branşta yarıştıklarını belirten Başkan Okuyucu, Artistik Buz Pateni, Kısa Kulvar Sürat Buz Pateni ve Senkronize Buz Pateni olarak yarışmakta olduklarını söyledi.
TEMEL HEDEF , OLİMPİK BAŞARILAR
11-17 Şubat 2017 tarihlerinde Erzurum’da düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda ( EYOF ) madalya almak istiyoruz. Hakem olarak da iyiyiz. Daha da iyi olacağız. Sporcu yetiştirme konusunda tecrübeli hocalarımız var. Bu sporu sevdirmek için tüm birimlerimizle birlikte hareket ederek hedeflenen başarıları yakalayacağız” dedi.
MİLLİLİK RUHU VERİLMELİ
Serbest konuşmalar bölümünde Nörolog Mehmet Yavuz : ” Her spor branşında olduğu gibi Buz Pateni sporcularına da Millilik ruhu verilmeli.Psikolojik ve Sosyolojik destek tüm spor dallarında madalya alan sporcular içinde gerekli.Aksi halde bu sporcular kaybolup gider ” dedi.
ÇALIŞTAY HEDEF VE AMAÇLARI
Türkiye Buz Pateni Federasyonu , başarılarının kalıcılığı ve sürekliliği için yapılması gereken çalışma , plan , program ve alınması gereken kararların işbirliği içerisinde belirlenmesi ve bu amaçla paydaşların bir araya gelmesi hedeflenmiştir.