Bakan Kılıç ve 2012 İstanbul Dünya Çocuk Spor Şöleni
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve ekibiyle, nazik davetleri üzerine İstanbul Dolmabahçe’deki medya spor yönetmenleri ile yaptığı toplantıda bir araya geldik. Bu bilgi paylaşımı toplantısında Sayın Bakan özellikle İstanbul 2020 Olimpiyatları, sporda altyapı ve tesis çalışmaları üzerinde durdu. Öncelikle belirtmeliyiz ki, uzun yıllar Spor Teşkilatı’nın başında yer alıyorcasına, konuya, sorunlara ve gelişmelere çok hakim. Türk Sporu’na komuta ederken, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti ve paralelinde mega projemiz 2020 İstanbul Olimpiyatları konusundaki hassasiyet ve önceliklerini de özellikle vurguladı. Toplantıda konuyu kısmen gündeme getirdik, ayaküstü konuşmamızda da Sayın Bakan’a Olimpiyat adayı ve 2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul’da Çocuk Olimpiyadı projemizi paylaştık. 2011 Nisan’ında Konya ve Ankara’da iki etaplı gerçekleştirilen Dünya Çocuk Oyunları’nın 2012’de İstanbul’un da hakkı olduğunu ifade ettik. Kamuoyunda yanlış bir algılama var. Dünya Çocuk Spor Oyunları’nı Konya ve Ankara’da peşpeşe başlattık, ancak bu çalışmamız Türkiye’nin evrensel projesidir. Dünya Çocuk Oyunları geçen yıl hem Konya hem de Ankara’da, GSGM’nin önderliği ve spor tesislerinde gerçekleştirildi. Oyunlar, GSGM ve Spor Toto sundu- ğu bütçelere, Konya ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nin kaynak aktarımlarıyla (karma bütçelerle) gerçekleştirildi. Tümüyle de, federasyonların katılımları ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tesislerinde sahnelendi. Bu olayın patronu halihazırda Gençlik ve Spor Bakanlığı’dır.
ÇOCUK SPOR OYUNLARI’NIN PATRONU, BİZZAT GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI’DIR
Sayın Bakanım, 2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi’nin yetkili birimlerinde, “2012’nin en baş özgün projesi Dünya Çocuk Spor Şöleni” olarak nitelendirilmektedir. Şimdi, tepeden tırnağa, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı 2020 İstanbul Olimpiyatları adaylığına hizmet edecek bu projenin lütfen önünü açınız. Mini Çocuk Olimpiyatları, 2012 Nisan’ında Olimpiyatlara aday şehrimiz İstanbul’un hakkıdır. 60 küsür spor branşı var. Konya, Ankara ve İstanbul arasında 7-8’er branş paylaşımı ile herkesi mutlu edecek iki ya da üç etaplı Dünya Çocuk Spor Oyunları gerçekleştirilebilir. Bu konuda talimatları nız çerçevesinde, GSGM’de bir çalışma grubu oluşturulabilir. Önümüzdeki yıllarda da modern spor tesislerine haiz Trabzon, Samsun, Mersin, Adana, İzmir, Gaziantep gibi illerimizde de ikişer etaplı gerçekleştirilir ve bu olimpik heyecan tüm yurdumuzu sarar.
HER YAŞTAN İSTANBULLU’YU OLİMPİZMLE TANIŞTIRACAK 2012 MİNİ OLİMPİYATLARI
Altyapı Olimpiyatları, Türk çocuklarını spor şemsiyesi altında dünya çocuklarını buluşturup kaynaştırırken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramları’ na da ayrı bir özellik ve evrensel nitelik katmaktadı r. İleriki yıllarda dünyanın diğer ülkelerine armağan edilecek bu organizasyon, zamanla Dünya Uluslararası Çocuk Olimpiyadı adını alabilecektir. Bir kez daha altını çizmek isteriz, Dünya Çocuk Olimpiyatları yerel değil, 8-14 yaş arasındaki dünya çocuklarını sportif şemsiye altında buluşturan Türkiye’nin evrensel projesidir. Şu an itibariyle bu projenin patronu da, Türk Sporu’nda yürütmenin merkezi, en baş icra organı Gençlik ve Spor Bakanlığı’dır. TSYD Genel Merkezi’nin de İstanbul 2012’de projeye tam destek verdiği ve spor yarışmaları için tesislerini de açmaya hazır olduğunu deklere ettiğini de anımsatmak isteriz. Metropol İstanbul’da olimpiyat bilinci uyandıracak, her yaştan milyonlarca İstanbullu’ya olimpik değerlerle tanıştıracak ve büyük ses getirecek 2012 Dünya Çocuk Oyunları’ nın 7-8 branşlık bir etabının da İstanbul’da sahnelenmesi olayı, özel ilgi ve duyarlığınıza muhtaçtır. Saygılarımla…