Anadolu’nun Bağrından Avrupa’nın Zirvesine

16 Yaşındaki ‘Keskin Nişancı’ Hale Derya Tarih Yazmaya Hazırlanıyor
Türk sporu, Kayseri’den yükselen genç bir yıldızın başarı öyküsünü konuşuyor. Henüz iki yıl önce keşfedilen, eline aldığı tabancayla hedefi 12’den vuran 16 yaşındaki Hale Derya Eroğlu, azmin ve disiplinin vücut bulmuş hali olarak karşımıza çıkıyor. Okçuluktan atıcılığa geçiş yapan ve kısa sürede Milli Takım formasını sırtına geçiren genç yetenek, şimdi gözünü Bulgaristan’da düzenlenecek Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası’na dikti.
Okçuluktan Pota Altına Değil, Poligona
Bir Tutkunun Peşinde
Hale Derya’nın hikayesi, çocukluk tutkularının peşinden gitmenin ne kadar önemli olduğunu kanıtlıyor. Spor kariyerine okçulukla başlayan Eroğlu, içindeki atıcılık ateşini söndüremedi ve branş değişikliğine gitti. Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) ve Kayseri Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, antrenörleri Mehmet Avcı ve Ahmet Bayrak yönetiminde haftanın 6 günü süren yoğun bir kampa girdi. Bu disiplinli çalışma, meyvelerini çok geçmeden verdi.
Genç sporcu, bu radikal değişikliği ve hedeflerini şu sözlerle anlattı: “Daha önce okçuluk yapıyordum ama çocukluğumdan gelen tutkum beni atıcılığa yöneltti. Başarının sırrı çok çalışmak. Mersin’deki seçmelerde 16 yaş altı kategorisinde şampiyon oldum ve Milli Takım kapılarını araladım. Şimdi sırada Avrupa var.”

Mersin’de Rakiplerini Eledi, Rotayı Bulgaristan’a Çevirdi
Milli Takım seçmeleri için Mersin’de düzenlenen organizasyon, Hale Derya’nın yeteneklerini kanıtladığı sahne oldu. 100 sporcunun katıldığı zorlu yarışta, 10 metre mesafeden yaptığı 40 atışta 366 puan toplayan genç yetenek, rakiplerini geride bırakarak Türkiye birincisi oldu. Bu başarı ona, 1-8 Şubat 2026 tarihleri arasında Bulgaristan’da yapılacak Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası biletini kazandırdı.
Önce Avrupa, Sonra 2028 Olimpiyatları
Hale Derya, vizyonunu sadece Avrupa ile sınırlı tutmuyor. Genç sporcunun asıl hedefi, dünyanın en büyük spor organizasyonunda Türk bayrağını dalgalandırmak. “İlk hedefim Bulgaristan’dan altın madalyayla dönmek. Ancak asıl rüyam, 2028 Yaz Olimpiyatları’nda ülkemi temsil etmek ve İstiklal Marşı’mızı tüm dünyaya dinletmek,” diyen Eroğlu, motivasyonunun kaynağını da bu büyük hedeflerden alıyor.

Antrenör Mehmet Avcı: “Gözümüz Türkiye Rekorunda”
Hale Derya’nın antrenörü Mehmet Avcı, sporcusunun potansiyeline kefil. Avcı, Hale’nin sadece yetenekli değil, aynı zamanda mental olarak da çok güçlü bir sporcu olduğunu vurguluyor. Seçmelerden hemen sonraki ilk antrenmanda performansını 371 puana çıkaran Hale Derya için teknik ekip yeni bir hedef belirledi: Kadınlar Türkiye Rekoru.
Antrenör Avcı, yol haritalarını şöyle özetledi: “Dışarıdan kolay görünse de atıcılık, büyük bir mental dayanıklılık ve disiplin gerektirir. Hale’de bu kapasite fazlasıyla var. Şu an Kadınlar Türkiye rekoru 376 puan. Hale antrenmanlarda 371’i gördü. Avrupa Şampiyonası’nda hem altın madalyayı almak hem de 376 puanlık bu rekoru kırmak istiyoruz. Yıllık planımızı Ahmet hocamla birlikte buna göre kurguladık.”
Spor Meydanı olarak, Kayseri’den çıkan bu “Altın Bilek“e, Şubat ayındaki Avrupa Şampiyonası yolunda başarılar diliyoruz.






