G-TQCBD7NNX5
DOLAR 34,2309
EURO 37,3228
ALTIN 2.951,18
BIST 8.841,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Melisa Tasa: Hedef Romanya Şampiyonluğu!

Melisa Tasa: Hedef Romanya Şampiyonluğu!
11.10.2024
A+
A-

Kırıkkale’den Olimpiyat Hayalleri: Milli Atlet Melisa Tasa

Kırıkkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Melisa Tasa, spor kariyerine Kırıkkale Olimpik Spor Kulübü’nde devam ediyor.

Melisa Tasa, Anadolu Ajansı muhabirine verdiği demeçte, atletizme 2017 yılında başladığını belirtti. Ortaokuldaki bir yarışmayla ilgili astığı afiş sayesinde spora adım attığını aktaran Tasa, “O dönemde atletizmle bir alakam yoktu. Afişteki ödülü görünce yarışmaya katılmak istedim ve başvuru yaptım. İlk olarak 1500 metre kros seçmesinde ikinci olmuştum. Yedi yıldır da devam ediyorum. Bu süreçte Türkiye ikincilikleri ve üçüncülüklerim oldu. Balkan Kros Şampiyonası’nda üçüncülük elde ettim.” ifadelerini kullandı.

Tasa, 20 Ekim’de gerçekleştirilecek Balkan Kros Şampiyonası seçmelerine hazırlandığını belirterek, “Seçmeleri kazanırsam Romanya’da düzenlenecek şampiyonaya katılacağım. Orada şampiyonluk hedefliyorum. Hemcinslerim de ne olursa olsun hayallerinin ve hedeflerinin peşinden gitsinler, bırakmasınlar. Asla inançlarını yitirmesinler. Destek verildiğinde kızlar da bütün spor branşlarında yer alabilir.” şeklinde konuştu. Desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürü’ne de özel bir teşekkür etti.

Antrenör Abdullah Yılmaz, 11 Ekim Uluslararası Kız Çocukları Günü vesilesiyle kız sporcularla antrenman yaptıklarını ve uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi temsil ettiklerini dile getirdi. Yılmaz, Melisa Tasa’nın 8 yıldır öğrencisi olduğunu, onunla haftanın 6 günü antrenman yaptıklarını ifade etti. Yılmaz, “Verdiğimiz emekler sonucu Balkan Şampiyonası’nda üçüncü oldu. Bunlar çalışmanın, hikayenin, gayretin ve azmin ürünü. Melisa şu anda Balkan Kros Şampiyonası seçmelerine hazırlanıyor. Orada seçilirse Romanya’da ülkemizi temsil edecek.” dedi.

Yılmaz, çocukların eğitim ve spor alanında iyi yerlere gelmelerinin sadece antrenörlükle değil, onlara sahip çıkma ve destek verme ile mümkün olduğunu vurgulayarak, “Biz antrenörden önce babayız. Çocuklarımıza sahip çıkıldığı, destek olunduğu ve onların elinden tutulduğu zaman, hem eğitim hem de spor alanında iyi yerlere geliyorlar. Biz de aileler de bununla gurur duyuyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.