DOLAR 33,9974
EURO 37,8596
ALTIN 2.817,90
BIST 9.636,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

Sevinen Olmadı

Sevinen Olmadı

Trabzonspor – Beşiktaş derbisine yakışan keyifli, enerji dolu bir maç oldu. Trabzonspor takımı, Şenol Güneş‘in ilk maçında sahadan beraberlikle ayrıldı. Takımda bir şeyler değişmiş. Önde basan bir takım olma yolunda ilerliyor. Beşiktaş takımı, zor deplasmandan kaybetmeden 1 puan alarak yoluna devam etti. Hoca ve futbolcular birbirlerini iyi tamamlıyorlar. Bu da sahaya yansıyor.

Trabzonspor, dirençli bir orta sahayla sahaya çıktı. Şenol Hoca, yemeden gol atmak için takımını önde oynatmaya çalıştı. Beşiktaş takımının teknik direktörü Giovanni Van Bronckhorst, bildiği sistemden vazgeçmiyor. Bu da futbolcuların nasıl oynayacaklarını kolaylaştırıyor. Abdullah Avcı‘dan sonra maçta oyuncular reaksiyon verdiler.

trabzon besiktas

Ev sahibinde, maçın başlarında Visca kırmızı kart görerek takımının oyun sistemini darmadağın etti. Şenol Hoca futbolu özlemiş. Saha kenarında enerjik hali dikkatimi çekti. Ev sahibi, eksik kaldığından dolayı moral olarak çökmüşken golü buldu. Okay da çok güzel bir kafa golü attı. Konuk ekip, golü yedikten sonra rakibinin açıklarını aradı ve topla daha çok oynadılar. Ev sahibi, golü attıktan sonra kendi sahasından fazla çıkamadı ve derinlemesine savunma yaptı.

Şenol Hoca, futbolcuların özgüvenlerini biraz da olsa geri getirmiş. Beşiktaş takımı, karşı kaleye çok yüklendi. Bu ataklar sonrasında Fernandes’in golü geldi. Ev sahibi, eğilmeden bükülmeden mücadelesini verdi. Takımlar, orta sahada topu kaybederek birbirlerine armağan ettiler. Sahada olan futbolcular oyunu hiç çirkinleştirmediler.

Beşiktaş merkezden geldi. Oyunu genişletemedi. Ev sahibi, kanat oyuncuları çizgileri kapatamadı. Konuk ekip, forvet oyuncusunu topla fazla buluşturamadı. Şenol Hoca, rakibin hızlı geçişlerine önlem almaya çalışmış. Rafa Silva‘nın eski maçlara göre etkinliği yok gibiydi. Konuk ekip, rakip kalede daha çok çoğalması gerekirdi. Ev sahibi, duran topları iyi değerlendirirse gol bulma şansları yüksek olur. Şenol Hoca, ikinci yarıda atletizmi yüksek oyuncuları sahaya sürdü. Yapması gerekeni yaptı.

trabzon besiktas 2

Beşiktaş, rakip kaleyi kuşattı. Trabzonspor, gol yememek için topu tüfeğiyle kalesini korudu. Maç, yavaş yavaş tek kaleye döndü. Ev sahibi gol şansını kontra atakla buldu. Konuk ekip ise rakibinin kalesinin önüne ördüğü duvarı aşabilirse gol bulabilir. Ev sahibi, kaptığı topları rakibine hemen hediye etti. Kendi kalelerine gol pozisyonları olarak döndü. Ev sahibi takımın en iyisi kalecisi Uğurcan Çakır’dı. Mücadele gücü yüksek derbide kazanan çıkmadı; maç 1-1 berabere bitti.

Trabzonspor – Beşiktaş derbisinde “Sevinen Olmadı.” İki takımda birer puan aldı. Şenol Hoca, ilk maçında beraberlikle seyircisini selamladı.

Ali Şansalan, ligin tecrübeli hakemlerinden olmasına rağmen yönettiği maçlar herkesi korkutuyor. Kendini hiç geliştiremedi. Bu da yönettiği maçlara etki yapıyor. Maçta verdiği kararlar hep şüpheli. Pozisyonları doğru okumuyor. Futbolcularla devamlı konuşmaktan maçı yönetmeyi unutuyor. Bu akşamki maçta VAR kendisini kurtardı. Puanım 8,7 olsun.

Mottomuz: Sevin, Sevilin…

Kardeşlerim, kalın sağlıcakla.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.