DOLAR 34,0669
EURO 37,6386
ALTIN 2.741,16
BIST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Yağmurlu
İstanbul
27°C
Yağmurlu
Paz 26°C
Pts 29°C
Sal 30°C
Çar 29°C

Fenerbahçe Yoluna Devam Ediyor!

Fenerbahçe Yoluna Devam Ediyor!

Kadıköy’de dolu tribünler önünde Fenerbahçe maça hızlı başladı. Özellikle ön alan baskısı iyi yapan bir Fenerbahçe izledik. Kendi yarı alanından çıkmakta zorlanan Alanyasporlular zor anlar yaşadılar. Kanatları özellikle Maxim’in kanadından tehlikeler de yarattı.  

Defansta Çağlar ve Djiku formda görüntü çizdiler. Orta alanda Fred, bildiğimiz Fred görüntüsü çizdi. Başarılı ve mücadeleciydi. Baskılı oynamasına karşın Fenerbahçe pozisyon bulmakta zorlandı; bunun da en büyük nedeni Alanyaspor’un kapalı defans anlayışıydı. Maçın bu dakikalarını kendi yarı alanında kabul eden bir Alanyaspor vardı sahada.  

 Önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, güç olarak zayıf takımların tek sığındığı bir taktik anlayışıydı. Bu anlayış üstün olmasına karşın Fenerbahçe’ye gol getirmedi. Ancak ilk devrenin sonlarına doğru Tadiç’in ayağından golü buldu. Devre atılan bu golle sona erdi. 

İkinci devreye iyi başlamayan bir Fenerbahçe izledik. Alanyaspor, yenilginin verdiği reaksiyonla ikinci devreye iyi başladı. 

Ancak gelen ataklarla defans olarak bunalan Fenerbahçe’de sıkıntılı anlar yaşanırken, Tadiç’in ustaca vuruşu ile 2. golü de bulunca Fenerbahçe oyunun ritmini tekrar ele geçirdi. İrfan Can Kahveci’nin de oyuna girmesiyle üstünlüğü tekrar ele geçiren Fenerbahçe’de işler iyi gitmeye başlamıştı. Maçın durgun oyuncusu Dzeko, İrfan’ın pasında klasını gösterdi, usta bir vuruşla gecenin skorunu belirleyen gole de imzasını attı. 

 Geçtiğimiz sezon sahasında puan kaybettiği Alanyaspor’u bu gece net bir skorla yenerek, maç fazlasıyla liderliğini devam ettirdi. Maçın hakemi Mehmet Türkmen, yerinde kararları ve otoriter yönetimi ile başarılı bir yönetim gösterdi. MHK’nın da desteklediği hocamıza başarılar dilerim.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.