DOLAR 33,6825
EURO 37,1306
ALTIN 2.715,00
BIST 9.821,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 32°C
Sal 31°C
Çar 31°C

Hatalar Zinciri!

Hatalar Zinciri!

İzmir’de dolu tribünler önünde ligin şampiyonluk adayı Fenerbahçe, ligin yeni takımı Göztepe önünde ilk devre genelinde oyunu kuralına göre oynadı. Her iki takım da maça dengeli başladı. Fenerbahçe’de kadro farklılığı dikkatimizi çekti. İkili forvetle sahaya çıkan Fenerbahçe, özellikle kanatlardan hava topları ile hücum şeklini benimsedi. İlk devrenin sonlarına doğru Dzeko’nun penaltı ve En-Nesyri’nin ustaca kafa vuruşu ile ilk devre Fenerbahçe’nin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

İkinci yarıya Fenerbahçe kontrollü başladı

İkinci yarıya Fenerbahçe kontrollü başlarken, Göztepe risk alarak başladı. İlerleyen dakikalar itibarıyla yakaladığı net pozisyonlardan yararlanamayan Fenerbahçeli forvetler, dakikalar ilerledikçe geriye yaslanmaya başladı. Sanırım futbol hayatının ilk kafa golünü atan Koray Gunter’in kafasından golü bulunca maç ilginç bir hale geldi. 1-2 

3 gün önce Şampiyonlar Ligi’nde 120 dakika maç oynayan Fenerbahçe’de yorgunluk açık şekilde belliyken, José Mourinho bunu göremedi. Oysaki kenarda bekleyen kaliteli ayaklar vardı. Sahada ise yorgunlukları her türlü belli olan Tadiç, Dzeko, Samuel ve defansta aksayan bir Çağlar Söyüncü vardı. Dünyanın sayılı hocalarından olan José Mourinho’ya hocalık kariyerine saygı duymakla beraber, kadro dizilişi anlamında yanlış değerlendirmeler olduğunu düşünüyorum.   

Hakem Yetersizdi

Maçın hakemini yetersiz bulduğumu söylemeliyim; özellikle Göztepe stoperinin topsuz alanda Dzeko’ya yaptığı faullerin sayısını inanın aklımda tutamadım. Hakemin gözü önünde olmasına rağmen pozisyonları devam ettirmesi ilginçti. Bu sezon daha şimdiden hakem hatalarını konuşur hale geldik, maalesef bu da çok ilginç. Maçın 6 dakika uzaması da çok ilginç. Yani kısacası, maç içi ve maç dışı çok ilginç bir maça tanık olduk. Yorulan Fenerbahçe özelinde neden duruma müdahale edilemediğini gördük. Sezon başından beri hala stoper mevkiinde istikrar yakalanamadığını izledik ve gördük. Göztepe tribünlerinin agresif tutumlarına tanık olduk. Ve şimdi neden demek istiyorum! 

Gecenin sonunda kaybedilen 2 puan dersem, haksızlık yapmış olmam herhalde. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.