DOLAR 33,0067
EURO 35,9945
ALTIN 2.570,47
BIST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Az Bulutlu
İstanbul
33°C
Az Bulutlu
Sal 34°C
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C

Mehmet Akif Pirim Güreş Turnuvası başladı  

Mehmet Akif Pirim Güreş Turnuvası başladı   
11.08.2018
A+
A-

Olimpiyat Şampiyonu Mehmet Akif Pirim adına bu yıl 8.’si düzenlenen  Uluslararası Mehmet Akif Pirim Yıldızlar Greko-Romen Güreş Turnuvası başladı.

Rize’nin Pazar ilçesinde bulunan Mehmet Akif Prim spor salonunda gerçekleştirilen turnuvaya 5 ülkeden 100’e yakın sporcu katılıyor.

Türkiye Güreş Federasyonu, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Rize Güreş İl Temsilciliği koordinesinde gerçekleştirilen şampiyonada  Azerbaycan,Gürcistan, Irak, Kazakistan ve  Türkiye olmak üzere 5 ülke mücadele ediyor. Şampiyonanın ilk gününde 41,45,48,51,55,60,65,

71,80,92 110 kilolarda eleme ve yarı final maçları yapılıyor. Karşılaşmalar saat 13:00’da başladı. Saat 15:30’da ise açılış seromonisi düzenlendi. Törene Gençlik ve Spor eski bakanı Osman Aşkın Bak,  Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe müdürü Halil Kaya, Dünya şampiyonu güreşçilerinden, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi başkanı Selçuk Çebi, davetliler ve çok sayıda güreşsever katıldı. Açılış konuşmasını yapan Pazar Gençlik ve Spor Hizmetleri ilçe müdürü Halil Kaya çayın Başkenti Rize’ye hoş geldiniz diyerek “Böylesine önemli bir organizasyonun burada düzenlenmesini sağlayan Olimpiyat Şampiyonu Mehmet Akif Prim ve Türkiye Güreş Federasyonuna teşekkür ediyorum. Tüm katılımcılara da başarılar diliyorum” dedi. Dünya güreş şampiyonu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor  Eğitim Daire Başkanı Selçuk Çebi’de yaptığı konuşmada sporcuların zeki, başarılı  ama her şeyden önce ahlaklı olması gerektiğini belirterek “Burada mücadele eden tüm sporcuların tek hedefi bayrağı en üst noktaya çektirmek. Bu meşakkatli bir yol. Çok çalışmak gerektirir. Bizler spor teşkilatı olarak sizlere çok değer veriyoruz. İnşallah bu yolda başarılı olur, ülkemizi en iyi şekilde temsil edersiniz” şeklinde konuştu. 1992 yılında Barcelona Olimpiyatlarında Grekoromen stil 62 kiloda şampiyon olan Mehmet Akif Prim Türk güreşine değişik alanlarda büyük hizmetler yaptı. Bu yıl 8.’cisi düzenlenen turnuvada konuşan Mehmet Akif Pirim “Her yıl farklı bir heyecan yaşıyoruz. Bu yılda 5 ayrı ülkeden yüze yakın sporcuyu ülkemizin cennet köşelerinden Rize Pazar’da ağırlıyoruz. Karadeniz çevresinde yaşanan heyelan olmasa bu sayı daha da artacaktı. Yeşilin ve mavinin birleştiği, sıcakkanlı insanlarıyla Rize Pazar, gerçekten de görülmesi gereken bir yer. Burada yıldız güreş takımları güreşiyor. Katılan her ülke bu yaş kategorisine çok önem veriyor. Dolayısıyla kilolarında en iyi güreşçileri getirdiler. Maçlarda kıran kırana geçiyor. Ben tüm Rizeli güreşseverleri  bu şampiyonaya devet ediyorum” şeklinde konuştu.

Turnuva Pazar günü yapılacak finallerle son bulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.