DOLAR 33,0403
EURO 36,0158
ALTIN 2.583,17
BIST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Şampiyonlar Erciyes’te belli oldu

Şampiyonlar Erciyes’te belli oldu
07.03.2017
A+
A-

 

‘FIS Snowboard Dünya Kupası’nın final etabı, 4 – 5 Mart tarihlerinde Evrensel Kış Sporları Merkezi Erciyes’te gerçekleşti.

Türkiye’de kış sporlarının gelişmesi ve ülkenin uluslararası arenada tanıtımının yapılması adına önemli girişimlerden biri olan ‘FIS Snowboard Dünya Kupası’ Erciyes Develi Kapı’da gerçekleşti. Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS), Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Erciyes A.Ş.’nin ev sahipliğinde düzenlenen yarışlar, zorlu hava şartları nedeniyle eleme turları ve final olmak üzere iki güne bölünerek yapıldı.

Dünya standartlarındaki pistleri ve teknik imkanlarıyla turnuvaya ikinci kez ev sahipliği yapan Erciyes Kayak Merkezi, 19 ülkeden dünyanın en iyi 104 snowboard sporcusunu ağırlarken, yarışlar nefes kesen anlara sahne oldu. İkinci gün havanın güneşli olması nedeniyle final yarışlarına ilgi büyük olurken, Türkiye’nin Alpleri konumundaki Erciyes muhteşem manzaralarıyla izleyicileri büyüledi.

Paralel slalom kategorisinde şampiyonayı kadınlarda Alena Zavarzina, erkeklerde ise Radeslav Yankov birinci olarak tamamlayarak dünya şampiyonu olurken, kristal kürenin de sahibi oldu. Turnuvanın Kayseri etabını ise, kadınlarda Ester Ladecka, erkeklerde ise Andreas Prommegger kazandı. Ayrıca yarışta dereceye giren sporcular toplamda 50.000 İsviçre Frangı (yaklaşık 165 bin TL) para ödülünü paylaştı.

Dünya Kupası ile alakalı bir açıklama yapan Kayseri Erciyes A.Ş. Yön.Krl.Bşk. Dr.Murat Cahid CINGI “Türkiye tarihinde geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız Dünya Kupası’nın ikincisini yine Erciyes’te yapmaktan büyük gurur duyuyoruz. Çok başarılı bir Kupa’nın heyecanı için aylardır çalıştık ve bugün mutlu sona ulaştık. Tüm Dünya’ya canlı yayınlarla Erciyes’i ve Kayseri’yi aktarmak, ülkemiz ve milletimiz adına bir temsil görevi üstlenmek bizim için büyük bir onur kaynağıdır. Ödül merasimini yaşadıktan sonra bütün yorgunluğumuzu unuttuk ve Erciyesimiz’le bir kez daha iftihar ettik” dedi.

İstikbal’in ana sponsorluğunda düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası etkinlikleri, DJ performansları ve Ziynet Sali konseri ile sona ererken, misafirler heyecan dolu ve eğlenceli iki gün geçirdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.