DOLAR 33,0656
EURO 36,0684
ALTIN 2.624,58
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Demet Parlak , Türkiye rekoru kırdı

Demet Parlak , Türkiye rekoru kırdı
12.05.2016
A+
A-

 

Adanalı Milli ve Rekortmen Atlet Demet Parlak, Antalya’da gerçekleştirilen “13. Koç Spor Fest Oyunları”nda sırıkla yüksek atlamada 4.22’lik derecesiyle kendine ait 4.21 rekoru geliştirerek açık saha yeni Türkiye rekoru kırdı.

Adana Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM)  Sorumlusu ve Şube Müdürü Murat Adıgüzel, Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen yarışlara Demet Parlak’ın Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) adına girdiği yarışta daha önce 4.21 olan rekorunu geliştirerek 4.22’lik derecesiyle yeni Türkiye rekorunun sahibi olduğunu söyledi.

Adıgüzel, aynı yarışta Adana TOHM sporcuları Buse Arıkazan’ın 3.60’lık derecesiyle ikinci, Ümit Sungur’un 4.60’lık derecesiyle üçüncü olduğunu ifade etti.

-OLİMPİYAT BARAJINA 24 SANTİM KALDI-

Demet Parlak’ın 5-21Ağustos 2016’da Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak Olimpiyat Oyunları’na katılma şansının yüksek olduğunu ifade eden Adıgüzel, “Demet Parlak, Rio Olimpiyat Oyunları’na kadar 4-5 yarışa katılacak. Bunlardan en önemlisi  4-5 Haziran tarihlerinde Tunus’da gerçekleştirilecek 23 Yaşaltı Akdeniz Oyunları’nda barajı aşmasıdır. Olimpiyat Barajı 4.50, Demet Parlak’ın salonda en iyi derecesi 4.26, başka anlamda aradaki fark 24 santim. Demet’in bu arayı kapatarak Rio’ya gideceğine inanıyorum” diye konuştu.

Adıgüzel,  kendilerine iyi bir çalışma ortamı hazırlayan ve her konuda destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ile Sırıkla Atlama Adana TOHM Başantrenörü Ukraynalı Aleksandry Symakhin ile Antrenör İbrahim Halil Aydın’a teşekkür etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.