DOLAR 33,0742
EURO 36,1322
ALTIN 2.606,67
BIST 11.139,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Cum 33°C
Cts 33°C
Paz 33°C
Pts 31°C

İlk altın Uğur Aktaş’tan

İlk altın Uğur Aktaş’tan
07.05.2016
A+
A-

 

Fransa’nın Montpellier şehrinde düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası’nda ülkemize ilk altın madalyayı Uğur Aktaş kazandırdı. Sabah seansında Merve Çoban ve Erman Eltemur gümüş, Enes Erkan ve Büşra Tosun ise bronz madalya kazandı.

 HABER: Bülent Gürkan-Fransa

Fransa’nın Montpellier şehrinde düzenlenen 51. Avrupa Karate Şampiyonası’nın üçüncü günü sabah seansında yedi kategoride madalyalar sahiplerini buldu. Erkekler kumite 84 kiloda Uğur Aktaş, Bosna-Hersekli rakibini yenerek Türkiye’ye şampiyonadaki ilk altın madalyasını kazandırdı. Final maçlarını kaybeden Merve Çoban ve Erman Eltemur gümüş madalyada kalırken, Enes Erkan ve Büşra Tosun Avrupa üçüncüsü oldu.

21 Yaş Altı kategorisinde Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan Uğur Aktaş, 84 kilo finalinde Bosna Hersekli Meris Muhovic ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün olan genç sporcu bitime 21 saniye kala aldığı üç puanla rakibini mağlup ederek altın madalyaya uzandı. Büyükler kategorisinde kariyerinin en büyük başarısına ulaşan Aktaş’a madalyasını Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan taktı.

Erman ve Merve gümüşte kaldı

Erkekler kumite 75 kilo finalinde son Avrupa şampiyonu Rafael Aghayev ile karşılaşan Erman Eltemur rakibine son bir dakika içinde verdiği puanlarla 3-0 yenilerek gümüş madalyada kaldı. Eltemur geçen yıl Avrupa Oyunları’nda mağlup ettiği rakibi karşısında ilk üç dakika çok iyi mücadele etmesine rağmen puan almayı başaramadı.

İki yıl önce bayanlar kumite 68 kiloda Avrupa ikincisi olan Merve Çoban, Montpellier’de 61 kiloda aynı dereceyi elde etti. 2012 Dünya ve 2015 Avrupa şampiyonu Fransız Lucie Ignace karşısında ilk iki dakika baskıyı kuran Çoban, son 65 saniyesine 1-1 girilen maçta rakibine 3-1 yenilerek gümüş madalya ile yetindi.

Enes ve Büşra’dan bronz

2012 ve 2014 Avrupa şampiyonu Enes Erkan, +84 kilo üçüncülük maçında Bosna Hersekli Haris Sujkovic’i hakem kararıyla 5-0 yenerek bronz madalya kazandı. 2013 ve 2014 yıllarında Avrupa Şampiyonu olan Erkan, Avrupa Şampiyonası  tarihinde yedinci bireysel madalyasını boynuna taktı.

Bayanlar kumite 55 kiloda Büşra Tosun da kariyerinin ilk büyük organizasyonunda kürsüye çıkmayı başardı. Lüksemburglu Jennifer Warling karşısında atak ve agresif bir mücadele sergileyen Tosun bitime 5 saniye kala vurduğu yumrukla 1-0 öne geçti. Rakip antrenörün itirazını değerlendiren hakemler Warling’e bir puan verince durum eşitlendi. Maçın son saniyesinde de her iki sporcu birer puan alınca mücadele 2-2 sona erdi ve hakemlerin kararına kaldı. Müsabakayı 5-0 hakem kararıyla kazanan Büşra Tosun bronz madalyanın sahibi oldu.

Avrupa Şampiyonası yarın erkekler-bayanlar takım kata ve erkekler takım kumite finalleri ile sona erecek. Kapanış töreninde Avrupa Karate Federasyonu bayrağını önümüzdeki yıl organizasyona ev sahipliği yapacak Türkiye adına Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan teslim alacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.