DOLAR 32,5878
EURO 34,8455
ALTIN 2.503,43
BIST 9.678,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Hakem ve Gözlemci Gelişim-Bilgilendirme Semineri Başladı

Hakem ve Gözlemci Gelişim-Bilgilendirme Semineri Başladı
22.08.2021
A+
A-

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu (MHGK) tarafından düzenlenen 2021-2022 sezonu öncesi Hakem ve Gözlemci Gelişim-Bilgilendirme Semineri’nin ilk oturumu, bu yıl da online olarak yapıldı.

Toplam yedi grup halinde olacak 2021-2022 sezon öncesi Hakem ve Gözlemci Gelişim – Bilgilendirme Semineri’nin ilkine; TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, MHGK Başkanı Aziz Yener, MHGK Genel Sekreteri Eyüp Bostancı, MHGK üyeleri ve üst klasman hakemler olan A ve AB klasmanındaki 73 hakem katıldı.

TVF Başkanı Üstündağ, seminerin açılışında konuşmasında dün gece Romanya’da oynanan Türkiye – Ukrayna maçında karşılaşmanın başhakemi Hırvat Ksenija Jurkovic’in rahatsızlığından bahsederek, kafilede bulunan kalp damar doktorumuzun anında müdahale ettiğini belirtti. Kafilede kalp damar doktoru bulunmasının anlaşılması bakımından önemli olduğunu söyleyen Üstündağ, Hırvat hakeme geçmiş olsun dileklerini iletti.

TVF Başkanı Üstündağ, “Biz voleybol ülkesiyiz’ şeklinde kullanılan söylemin bazı çevrelerce kıskanılsa da ne denli doğru olduğunu Filenin Sultanları aldığı başarılı sonuçlarla bir kez daha kanıtladı. Bir zamanlar voleybol maçlarına televizyonlarda nadiren rastlanırken, günümüzde artık reyting rekorları kıran maçlar yayınlanıyor. Bu yüzden biz gerçekten voleybol ülkesiyiz” dedi.

TVF Başkanı Üstündağ ayrıca; “Avrupa Şampiyonası için Romanya’da bulunduğumuz sürede CEV’in görevlendirdiği hakemleri görüyoruz. CEV’in görevlendirdiği hakemlerin, Türk hakemlerinin seviyesine ulaşması için çok çalışmaları gerekiyor. Bizi örnek alsınlar” diyerek Türk hakemlerinin bulunduğu noktanın sevindirici olduğunu belirtti.

Pandemi sürecinde ekonomik sıkıntılar yaşandığının farkında olduklarını ancak Federasyon olarak böyle bir sıkıntı yaşamadıklarının altını çizen TVF Başkanı Üstündağ,” Önümüzdeki sezondan itibaren hakemlerimizin maç başı ücretlerine %50 civarında iyileştirme yapacağız. Gözlemci ücretlerine de zam yapacağız ancak bu o oranda olmayacak” diyerek konuşmasını sürdürdü.

TVF Başkanı Üstündağ, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın ertelenmesinden dolayı bir sene uzatılmış olan görev sürelerinin tamamlanmak üzere olduğunu, Ekim ayı içinde Federasyon başkanlığı seçimlerinin yapılacağını belirterek, beş yıllık görev süreleri boyunca Türk voleyboluna verdikleri emekler sebebiyle tüm hakemlere teşekkür etti ve yeni sezon öncesi başarılar diledi.

MHGK Başkanı Aziz Yener ise, görev süresi boyunca hakem ve gözlemcilere karşı duyduğu güven ve destekleri için TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’a ve Yönetim Kurulu’na teşekkür etti.

2021-2022 Sezon Öncesi Hakem ve Gözlemci Gelişim – Bilgilendirme Semineri’nin ilki, MHGK Başkanı Aziz Yener’in moderatörlüğünde daha önce belirlenen konular ve video gösterimleri ile tamamlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.