DOLAR 32,5840
EURO 34,7984
ALTIN 2.410,31
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C

7000 Çocuk anneler günü’nde şampiyonluğa koştu

12.05.2015
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi SPOR AŞ; spor kültürünü kitlelere yaymak ve özellikle çocukların spor aktivitelerine katılımını teşvik etme misyonundan yola çıkarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

10 Mayıs 2015 Pazar günü Maltepe Sahil Parkı’nda “İstanbul Çocuk Maratonu” düzenledi. Hem “Anneler Günü” hem de “Dünya Atletizm Günü” olması sebebi ile seçilen 10 Mayıs tarihinde çocuklar; “Hoşgeldin Şampiyon” ve “Anneler gününde Annene ilk madalyanı hediye et” sloganları ile karşılandı.

Maltepe Sahil Şehir Parkı’nda düzenlenen ve 14 yaşına kadar yaklaşık  7000 çocuğun ailesi ile birlikte katıldığı etkinliğin amacı çocukların yarıştırılması değil, çocuklara “Maraton Bilincini” ve “Spor Kültürünü” aşılamak olarak belirlenmişti. Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar’ın minik şampiyonlara hoşgeldiniz konuşması yaptığı organizasyonda tamamı Spor A.Ş. spor eğitmenlerinden oluşan, Genel Sanat Yönetmeni ve Koreograf Aydın Balcı’nın çalıştırdığı, dünyada spor ve dansı buluşturan tek gösteri ekibi olan SPORAŞK da canlı performans sergiledi.

3 yaş ve altı çocuklar anne ve babaları ile 100 m., 4-5 yaş grubu çocukların ise yine anne ve babaları ile 200 m.  birlikte yürüyüp koştuğu etkinlikte, 6-7 yaş grubu çocuklar 400 m., 8-10 yaş grubu çocuklar 600 m., 11-14 yaş grubu çocuklar ise 1000 m. mesafede maraton koşmanın heyecanını yaşadılar.  Aynı zamanda, farkındalığı arttırmak amacı ile Down Sendromlu çocuklar da 100 m. mesafeyi yürüdüler.

Maraton parkurunda çocuklar, tıpkı gerçek maratonda olduğu gibi su ve sünger istasyonlarından yararlandı. 6-14 yaş arası kategorilerde yer alan çocuklar ise maratonu Rehber Koşucular eşliğinde koştular.

Maratonu tamamlayan tüm çocukların boynuna bitiş noktasında “Hoşgeldin Şampiyon” sloganları ile madalyaları takılarak, çocuklara sertifikaları ile birlikte çeşitli sürpriz hediyeler de verildi.

Etkinlik alanında anne ve babalar için çocuklarını izleyebilecekleri alanların yanı sıra, çocuklar için eğlenceli aktivite alanları, sponsor alanları, stantlar, etkinlik sahnesi, kafeler, kreş gibi alanlarla anne ve babalar çocuklarıyla birlikte spor yaparak, keyif dolu bir hafta sonu geçirdi.3

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.