DOLAR 32,5955
EURO 34,7995
ALTIN 2.445,45
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C

2022 Eskrim Avrupa Şampiyonası Antalya’da Düzenlenecek

2022 Eskrim Avrupa Şampiyonası Antalya’da Düzenlenecek
11.09.2021
A+
A-

2022 Eskrim Avrupa Şampiyonası için aday ülkeler arasında yer alan Türkiye, bugün Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleştirilen Avrupa Eskrim Konfederasyonu (EFC) Genel Kurulu’nda ev sahibi ülke seçildi.

Yapılan oylamada; Türkiye’nin diğer aday ülkeler İsviçre ve Bulgaristan’ı bir oy fark ile geride bırakması sonucu, önümüzdeki Haziran ayında yapılması planlanan 2022 Eskrim Büyükler Avrupa Şampiyonası’nın Antalya’da düzenlenmesine karar verildi.

Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Gültekin ve Dış İlişkiler Sorumlusu Abdussamet Arslan‘ın katıldığı Genel Kurul sonrası açıklamalarda bulunan TEF Başkanı Atalı, “Ülkemizde böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğu içindeyiz. Avrupa Şampiyonası için sporcularımızla en güzel şekilde hazırlanıp, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek diğer ülke eskrimcileri ve kafilelerini layığıyla ağırlamak için tüm gayretimizle çalışacağız. Ülkemiz uluslararası organizasyonlara ev sahipliği konusunda defalarca kendini kanıtlamıştır. Biz de, Bakanlığımız ile birlikte bunlara bir yenisini daha ekleyeceğiz. Bu anlamda bizlerden desteklerini ve katkılarını esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.