Asya ve Avrupa Binlerce Kulaçla Birleşti
İstanbul Boğaz’ı trafiğe kapatıldı, kulaçlar Asya ile Avrupa’yı 32. kez bir araya getirdi. Dünyanın Asya’dan Avrupa’ya yüzülen tek organizasyon olan Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda kadınlarda Hilal Zeynep Saraç 47 dakika 52 saniye, erkeklerde ise Mustafa Sevenay 46 dakika 1 saniye ile genel klasmanda Boğazın şampiyonları oldular.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 32.si düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda 34 ülkeden 1765 yüzücü,Anadolu Yakası’nda Kanlıca’dan başlayıp Avrupa Yakası’nda Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son bulan 6,5 kilometrelik parkurdamücadele etti.
Türkiye’nin ve İstanbul’un spor yoluyla tanıtımına ve turizmine büyük katkı sunan, sporun birleştirici gücünün en iyi örneklerinden Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda yüzücüler İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarası eşliğinde kulaçlarını yarıştırdılar ve “Kıtalararası Yüzücü” unvanı kazandılar.
Kazananlar Türkiye’den
Yarışın birincileri Türkiye’den çıkarken, genel klasman kadınlarda ikinci sırayı Ilgın Çelik 48 dakika 12 saniye derecesiyle alırken, üçüncü sırada Sudenas Çakmak 48 dakika 46 saniye derecesiyle yer aldı.
Genel klasman erkeklerde ise Atahan Kireşçi 46 dakika 20 saniye derecesiyle ikinci, Atakan Malgil 47 dakika 31 saniye derecesiyle üçüncü oldu.
COVID-19 pandemisi nedeniyle sıkı tedbirlerin alındığı organizasyon seyircisiz olarak gerçekleşti. Yarıştaki tüm süreçlerde sosyal mesafe, temassızlık ve maske kullanımına dikkat edildi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Yardımcısı Niyazi Erten, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu,TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener vebirçok önemli isimyarışı izleyerek katılımcıların heyecanına ortak oldular.
TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, yarışın ardından yaptığı açıklamada: “Dünyanın önde gelen spor organizasyonları arasında yer alan Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 32. yılında da tüm katılımcılarına İstanbul Boğazı’nda eşsiz bir deneyim ve spor şöleni yaşattı. Mart 2020’den bu yana süregelen zorlu pandemi süreci; iş, spor, sanat, turizm gibi birçok alandaki faaliyetleri durma noktasına getirmişti. Salgın, spor alanında da birçok etkinliğin ertelenmesi veya iptaline neden olmuştu. Bu yıl sıkı önlemlerle ve başarıyla düzenlendiğimiz organizasyonumuz ise uluslararası spor organizatörleri ve sporseverler için bir motivasyon, yeni spor etkinlikleri için bir umut kaynağı oldu. İstanbul Boğaz’ında binlerce yüzücüyü güvenle yüzdürmenin haklı gururunu yaşadığımız bu başarının özverili bir toplumsal ve kurumsal çaba ve iş birliği ile elde edildiğini belirtmek isterim. Başta alınan önlemlere harfiyen uyan yüzücülerimiz ve organizasyonun her aşamasında büyük katkıları bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tüm ilgili kuruluşlar, sponsorlarımız ve gönüllüler bu başarının mimarları arasındadır. Önümüzdeki yıllarda daha rahat koşullarda düzenlemeyi ümit ettiğimiz Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışlarında buluşmak üzere tüm katkı sağlayan paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
TMOK Başkan Yardımcısı ve Boğaziçi Yarışı Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta ise “Kıtaları birbirine bağlayan İstanbul’umuz dünyanın çok farklı ülkelerinden insanları ve kültürleri de organizasyonumuz ile 32. kez bir araya getirdi. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışımız ile İstanbul’un ve ülkemizin adının spor yoluyla duyulması, böyle bir dönemde insanları güvenle ve büyük bir keyifle bu heyecana ortak etmek bizim için paha biçilemez bir mutluluk ve gurur kaynağı oldu. Tüm katılımcılarımızı tebrik ediyorum ve organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.