G-TQCBD7NNX5
Dolar 42,5274
Euro 49,6098
Altın 5.782,09
BİST 10.918,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Cts 20°C
Paz 15°C
Pts 12°C
Sal 12°C

Bosphorus Cup’a Adım Adım…

Bosphorus Cup’a Adım Adım…
03 Eylül 2025 08:55
A+
A-

Yelken sporunun en prestijli organizasyonlarından biri olan Bosphorus Cup, bu yıl 17-20 Eylül tarihlerinde 24. kez gerçekleşecek. Etkinlik için geri sayım başladı ve heyecan dorukta!

Etkinlik Detayları

Kupa Teslim Töreni

Kupa teslim töreni, bu yıl ilk kez Büyükada’da gerçekleştirildi. Etkinliğin lansmanı, parkuruna ismini veren Princes’ Palace Resort’ta yapıldı. Son şampiyon ARKAS takımının kaptanı Berkcan Cankaya, kupayı organizasyona teslim etti.

Organizasyonun Önemi

Bosphorus Cup’ın kurucusu Orhan Gorbon, etkinliğin Türkiye’nin markası olduğunu belirtti ve ekosistemin İstanbul’a kattığı değerin 85 milyon doların üzerinde olduğunu vurguladı. Gorbon, “24 yılda dünyanın iddialı 10 yelken yarışı arasında yer almayı başardık, 25. yıla hazırız. Bu sene de çok zorlu bir yarış olacak” dedi.

1

Katılımcılar ve Destekçiler

Bosphorus Cup, Türkiye Yelken Federasyonu iş birliği ile düzenleniyor. Çift Geyik Karaca, Bilyoner, TAG, Chery Türkiye, Princes’ Palace Resort, Yuka Yat, Feriye, İBB, TGA ve Setur Marinas gibi partnerlerle birlikte etkinlik, 10 farklı ülkeden yaklaşık bin yelkenci ve 60 tekneyle gerçekleştirilecek.

Tören ve Açıklamalar

Orhan Gorbon, Bosphorus Cup’ın yelken sporundaki önemini vurgulayarak, “İstanbul’un eşsiz kültürünü tüm dünyaya tanıtmalıyız” dedi. Ayrıca, geçen yılın kazananını tebrik ederek yeni şampiyonu beklediklerini ifade etti.

Dr. Bahri Akdağ, Princes’ Palace Resort Kurucusu olarak, Bosphorus Cup’ın köklü bir organizasyon olduğunu belirtti. Akdağ, “Denizcilik, aileden gelen bir tutku” diyerek, bu özel yarışın Büyükada’da başlamasının anlamını vurguladı.

2

24. Bosphorus Cup – Yarış Takvimi

  • 18 Eylül Perşembe – 1. Gün: Caddebostan Yarışı
  • 19 Eylül Cuma – 2. Gün: Princes’ Palace Resort Yarışı @ Büyükada
  • 20 Eylül Cumartesi – 3. Gün: Boğaz Yarışı @ Feriye
  • 20 Eylül Cumartesi – Ödül Töreni @ Feriye

Bosphorus Cup, yelken tutkunlarını bir araya getirirken, İstanbul’un güzelliklerini ve denizcilik kültürünü de kutlayacak. Yarışlar ve etkinlikler, katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak!

Haber : Arto ŞAHİNOĞLU

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.