G-TQCBD7NNX5
DOLAR 34,2309
EURO 37,3228
ALTIN 2.951,18
BIST 8.841,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Acun Ilıcalı: Hakemler Hakkında Şok İtiraflar!

Acun Ilıcalı: Hakemler Hakkında Şok İtiraflar!
08.10.2024
A+
A-

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı’dan Önemli Açıklamalar

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Beyaz TV’ye yaptığı açıklamalarda futbol gündemine dair çarpıcı noktalara dikkat çekti. Son günlerde yaşanan olaylarla ilgili somut değerlendirmelerde bulunan Ilıcalı, bazı takımların avantaj elde ettiğini savundu.

Ilıcalı’nın açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle: “Yaşananlarla ilgili somut konuştum. ‘Lisedeki kopya anıma girmeyin, beni karalamayın’ dedim. Eğer şahsi olarak karalarsanız, bunun bir anlamı var mı? Üzülerek belirtmeliyim ki, üç gün geçmeden haklı çıktım. Bir takımın anlamsız avantajlar elde ettiğini söyledim. Geçtiğimiz gün, bir takımın 10. dakikada kırmızı kart görmediğini vurguladım. Ve Dries Mertens’in pozisyonunu örnek verdim.”

Ilıcalı, "İçeri yerleşmiş hakem, gözlemci var! TFF Başkanı veya MHK Başkanı’nı söylemiyorum. Ancak TFF Başkanı, VAR’da hata olduğunda gerekeni yapacağını belirtmişti. Şimdi neler yapacaklarını bekliyoruz" diye ekledi. Ayrıca, İngiltere’nin MHK Başkanı ile yaptığı görüşmede, hakemlerin seçiminde izlenen yöntemi öğrendiğini belirtti: "Gelen hakeme hangi takımı tuttuğunu, ikameti ve ailesinde ya da yakınlarında takıma taraftarı var mı diye soruyoruz ve ona göre maç veriyoruz. Türkiye’de böyle bir sistem yok!"

İddialarını sürdüren Ilıcalı, "Hakemlerin hepsi ile alakalı bir şey demiyorum, elbette etkilenmeyen hakemler de vardır. Ancak bir takım tutan bir kişi, o takım aleyhine doğru karar verebilir mi? Eğer %100 doğru karar veriyorlarsa, Avrupa maçlarına o zaman yerel hakemleri versinler! Veriyorlar mı?” şeklinde konuştu.

Ayrıca, "3 gün geçmeden haklı çıkıyorum" vurgusunu yapan Acun Ilıcalı, "İbrahim Hacıosmanoğlu’na neden güvendiğimizi anlatayım. Hakem, gözlemci, VAR’daki hakem… Bilmiyorum kim! Başkan geldiğinde VAR’da hata yapanları gördüğünü söyledi. Ben somut bir şey ortaya koyuyorum! Adamın yüzüne koydu dirseği, kart yok! Burada garip bir şeyler olduğunu söylüyorum ve 3 gün geçmeden haklı çıkıyorum" dedi.

Ilıcalı son olarak, "Ya hakemler bizi tahrik ederek TFF’ye saldırmamızı istiyorlar ya da TFF Başkanı’nı sabote ediyorlar” söyleminde bulundu. Ayrıca, "17 dakika duran maçın, 10 dakikası VAR’dan durmuşken, neden maça sadece 6 dakika uzatma veriliyor? Bunun adı nedir? Neden Fenerbahçe’ye bu olmuyor? 15 dakika oyun dursun, hakem de 5 dakikada bitirmek istesin!" diyerek tepkisini dile getirdi.

Aytaç Kara ile olan konuşmasını da aktaran Ilıcalı, "40 metreden gelen top oyuncunun eline çarptı mı, çarpmadı mı? Aytaç maç sonrasında topun eline çarptığını onayladı. Kasımpaşa maçı, ortaya koyabildiğiniz tek maç ve onda da top eline çarpmış! Biz bu maçta haksız puan almadık. Aytaç zaten Fenerbahçeli değil" dedi.

Ilıcalı, Mauro Icardi’nin Kadıköy’deki maçla ilgili görüntülerinin bulunmadığını ve VAR’ın müdahale edemediğini belirterek, "İcardi kendini mi attı, yoksa Djiku çok mu sert vurdu? Penaltı durumu söz konusu olabilir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.