G-TQCBD7NNX5
DOLAR 34,2122
EURO 37,2873
ALTIN 2.946,96
BIST 8.826,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Okan Buruk’tan TFF’ye Fikstür Tepkisi!

Okan Buruk’tan TFF’ye Fikstür Tepkisi!
26.09.2024
A+
A-

UEFA Avrupa Ligi’nin açılış haftasında, Galatasaray, evinde Yunan takımı PAOK ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar, bu heyecanlı mücadeleyi 3-1’lik bir sonuçla kazanarak önemli bir galibiyet elde etti. Maçın ardından Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Baskın bir oyun sergilediklerini ifade eden Buruk, “Maça girdiğimiz ilk atakla başladık. Birçok pozisyon bulduk ve takım olarak topa sahip olan bir oyun oynadık. Bence hak ettiğimiz bir galibiyet oldu. Öne geçtikten sonra golü yediğimiz bölüm beni sinirlendirdi. Oyunu biraz daha kontrollü oynayabilirdik. Sonrasında goller attık. Takımım mükemmel bir performans sergiledi. Süper Lig’de altı galibiyet elde ettik, Avrupa Ligi’ne kazanarak başladık. Bu bizim için çok önemli bir başlangıç. Yoğun bir fikstürden geçiyoruz ama kazandıkça öz güvenimiz artıyor. Oyuncularım ve taraftarımız oynadığımız futboldan ve aldığımız galibiyetlerden dolayı mutlular. Hedefimiz bunu sürdürmek.” şeklinde konuştu.

Yeni transferi Victor Osimhen hakkında olumlu yorumlarda bulunan Buruk, “Osimhen’in futbolu ve takımın galibiyetine katkıda bulunması benim için çok önemli. Her şey gol atmakla ilgili değil. Tüm oyuncularım kazanmaya odaklanmış durumda. Osimhen de bu oyunculardan biri. Pozisyon gördüğünde hemen pas veren bir oyuncu. Sadece gol atmayı düşünse, oyununda farklılıklar olabilir. Oyun içinde çok koşuyor ve mücadele ediyor. Takımımıza hem oyuncu hem de insan olarak uyum sağladı. Onun bizimle olması bizim için çok değerli. Bu yüzden çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Kaleci Günay Güvenç’in performansını öven Buruk, “Günay’ın sergilediği performans da çok kıymetliydi. Hazır olduğunu gösterdi. Çok tecrübeli bir kaleci ve uzun yıllardır futbolun içindeydi. Bu seviyelerde maç oynayabilecek bir kaleci. Onun oyun kurmadaki katkısını daha önce de vurgulamıştım. Bu maçta geriden oyun kurmada bizim için ekstra bir avantaj sağladı. Kurtarışlarının yanı sıra pas oyununda da önemliydi.” değerlendirmesinde bulundu.

Buna ek olarak, sakatlıktan dönen Arjantinli yıldız Mauro Icardi hakkında, “Icardi, bu maçta dengeli bir süre aldı. Doktorumuzun önerdiği süreyi göz önünde bulundurarak sahada tuttuk.” dedi.

Okan Buruk, Süper Lig’in 7. haftasında Kasımpaşa ile oynayacakları karşılaşmanın tarihi hakkında eleştirilerde bulundu. Son günlerde sıkışık bir fikstürden geçtiklerini hatırlatan Buruk, “Kasımpaşa maçımızı üç gün sonraya aldılar. Sonraki karşılaşma ise beş gün sonra gerçekleşecek. Federasyon bu durumu daha net düzenleyebilirdi. Bizi zorlayan bir fikstür oluşturulmaya çalışılıyor; bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Yayıncı kuruluşun isteği doğrultusunda takımların maçlarının gününü belirlemek bana mantıklı gelmiyor. Zira dünya genelinde tüm takımlar maç sayılarından ve tarihlerinden şikayet ediyor. Her şey para üzerinden dönüyor ve futbolcuların durumu göz ardı ediliyor. Kasımpaşa maçını pazar günü oynayabilirdik. Bazen ekstra zorluklar yaratan bir fikstür çıkabiliyor. Ancak kadro genişliği açısından hem Süper Lig hem de Avrupa Ligi’ni yürütebilecek kalitedeki oyunculara sahibiz.” şeklinde konuştu.

Buruk, milli takımlara oyuncuların daha dikkatli kullanılması gerektiğini vurguladı. Yorgun futbolcularla ilgili, “İyi bir kadromuz var, fakat bazı mevkilerde rotasyon sıkıntısı yaşayabiliriz. Zor olan kısım ligde her hafta kazanmak zorunda olmamız. Yoğun bir rekabet söz konusu. Avrupa’da da ilk sekize girmemiz gerekiyor. Maç maç rotasyonlar yapacağım ama milli takım arasına kadar birçok maç oynayacağız. En büyük sorun dinlenebileceğimiz zamanda oyuncuların milli takıma gitmesi. Fikstürdeki sıkıntı sadece lig ve Avrupa değil, aynı zamanda milli takım maçlarının fazlalığı. Milli takım teknik direktörlerinin bazı oyunculara daha az süre vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası veya Dünya Kupası gibi büyük turnuvalarda oynamıyorlar. Uluslar Ligi’nde oyuncularımızın daha idareli kullanılması daha doğru olacaktır. Bazı futbolcular yaz aylarında da tatil yapmadı. Barış, Kaan ve Abdülkerim’in yorgunluk belirtilerini gözlemliyoruz. Uzun bir süreçten geçiyorlar. Bu sebeple milli takımlarda da oyuncuların daha iyi yönetilmesi gerektiğini savunuyorum. Özellikle Afrika ve Güney Amerika’ya giden oyuncularımız var. Bu oyuncular hem yolculuk yapacak hem de zorlu zeminlerde maç oynayacaklar. Özellikle Afrika maçlarında sertlik ve kötü zeminler sıkça görülüyor. Oldukça riskli bir durumdayız. Bol bol dua edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.