DOLAR 33,0182
EURO 35,9703
ALTIN 2.580,01
BIST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Yeter yaa.!

Yeter yaa.!

Sonda söyleyeceğimi baştan yumurtlayayım da yazının devamında kimse, gücenip alınmasın. 3 günlük dünyada kalp kırmayalım. Bu efayvibi’yi Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. Tuttular şimdi corona falan bahane edip, çizgi hakemlerini buharlaştırdılar. Sanırsın tüm dünyaya virüsü elinde bayrak taşıyan bu masum insanlar yaydı. Ne günahı olacak ki bu arkadaşların… Bizim dönemimizde sayıları 4 idi, sonra baktık 2  olmuş. Yaa sabıır derken, şimdi de maçları evden seyrediyorlar. Bu kadar zulüm olmaz ki yani. Niye bu kadar acı çektiriyorsunuz? Yazıklar olsun size emi.

Bayrak sallamak yasak mı?

Yasakmış işte. Halbuki onlar bizim en yakın oyundaşlarımızdır, bilen bilir. Yana yana sahadayızdır hep.. Bizim dönemde maçı biraz dinlendirmek ve nefes almak için için ayakkabı çıkartır sahaya atardık. hiç umusamazlardı.  Bayrağı sallarlardı, caaarrt diye sarıyı yerdik. Hızlı top gelince “ Abi dışarı daaa diye bağırırdık..” Cevap bile vermez, hiiç oralı olmazlardı.. Hatta bir maçta bizim hoca sinirlenip gözlük fırlatmıştı birisine. Bayrak hakemi abimiz, yerden alıp t-shirt’üne silip hocaya geri uzatmıştı. Heey gidi günler işte.

Başka ne mi oldu?

Bir de, baş hakemin önüne kamerayı koymuşlar, insan evladı maça mı bakacak, kamerayı mı takip edecek. 2,5 metre havada  bir telaştır gidiyor.  Bir de teknik molalar 8 de bir. Oysa şampiyonlar liginde 12 de tek mola.. Belli ki bunların kafaları cacık olmuş..Eyyy FIVB sana söylüyorum. Çek Voleybolun üstünden elini. Oyuncak mı bu kardeşim.! :-))

En renkli takım

Gelelim Milli takımlarımıza. Milletler liginde 3 maçta da rakipleri deviren Kadın Milli takımı, turnuvaya diğerleri -21 ile gelmişken, + 23 ile katıldı ama olsun. Puan almak ve de dünya 5. liğini korumak önemli. Yine de genç takımız. Hele Eda adında bir genç yeteneğimiz varki. Süper yani. Nazarlar değmesin. Renk durumuna gelince biz de mavi kafa var, pembe baş var, eee böyle olunca kenarda da Milli “ bol jöleli “ damadımız da var. “ Sarı saçlarından sen sorumlusun “ ( Kayahan ‘ın efsane şarkısıdır) kadınlarını da katarsak sahada rakiplerin gözünü alıyoruz yani. Bravo.

Disko mu burası?

Ortamı önceden bir karartıyorlar. Sarı, mavi, kırmızı, yeşil, neon ışıklar, lazer spotlar filan. Sanırsın ki maç değil saloon partyy başlayacak.  Oooo yeaaa..baybeee.  Bu ne yaaa..! Hatta bir ara bazı antrenörlerin ellerini kaşların üstüne koyarak gölge yapıp, oyuncularını saydıklarını bile gördüm.  “ “ Nerde bu 13 numara bak bakayım, otele gitmiş olmasın..? ”  filan tarzı konuşmalar da oluyor olabilir sahada. :-// Bi de bir dj koymuşlar kenara, bağırıyor da bağırıyor. Ne dediğini kadının adını uzatınca anlıyorsun.. Demek bu almış sayıyı diye uyanıyorsun. Süper başarılı organizasyon yani.

Garajda maç var!

Erkeklerin durumu daha vahim. Baktım içim parçalandı yani. Cev dedi gözlerim diye bunları ben daha önce övmüştüm. Tümünü geri alıyorum, bilsinler. Canlı yayın başladı. Bizim İstiklal marşımız çalıyor, kamera komple Çek takımını tarıyor. Çek oyuncuları bile gözleriyle kameramana “ karşıyıı çeeekk.. karşıyyyyıı” diye işaret ediyorlar.. Utandı çocuklar tabi..

Maçın oynadığı ortam da tam komedi. Sahanın üstüne balkon yapmışlar, hakemin de mabadı ( sırtı, arkası demek ) bize bakmakta. Külliyen standart dışı saha ve yayın düzeni yani.. Oldu sana Avrupa altın ligi bilmem ne etabı.. Oldu cnm. Etabınız batsın..:-// Burada da teknik mola 12 ‘de. Var sistemi de “ bir varmış-bir yokmuş şeklinde “ çalışmakta. Baktım bir ara Nedim abi bile “ İllallah bunnlardann..” gibisinden yakasını  silkmekte. Skor board sahada hakemin karşısında ve de büyüklüğü bir yarım saha kadar filan. Böyle bir ortamda Altın lig oynanıyor. Maçı da aldık ama, sen bir de o gençlere sor. Pasör bile pas atarken “ “olm. balkondan sandalye filan gelmesin kafaya..” diye endişe içinde yani.. Bu arada son sözümü de söyleyeyim de millet arkamdan fazla konuşmasın.

Bu organizasyonda sahada 2 çizgi hakemi var. İyi mi..? Demek ki Cev corona virüs konusunda bayrak hakemlerini tehlike olarak görmemiş. Şükürler olsun…

Hadi leeeen. Bırakın da Voleybolu gençler oynasın. Siz bu kadar oynamayın güzide sporumuzla.

Herkese sevgilerimle

Eski Voleybolcu

Not: ” Yau bu nasıl milli takım yazısı “ diyenler olursa, sakiiinnn.. diğerleri; PEK YAKINDA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.