DOLAR 33,0938
EURO 36,0584
ALTIN 2.602,33
BIST 11.149,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Spor salonları S.O.S. veriyor!  

Spor salonları S.O.S. veriyor!   
14.01.2021
A+
A-

Tüm Spor İşletmeleri İşveren Sendikası Başkanı Nihat Güler, “Bizim önceliğimiz insan sağlığı. Hükümetimizin bu virüse karşı mücadelesini hep destekledik ancak gelinen noktada şartlar sektörümüzü iyice zorlamaya başladı. İflasların ardı arkası kesilmiyor” dedi.

Covid-19 virüsünün en çok etkilediği sektörlerin başında spor salonları geliyor. Geçen yıl pandeminin başlangıcı olan 16 Mart tarihinden 1 Haziran’a kadar kapalı olan spor salonları, şimdi de sokağa çıkma kısıtlamaları ve özellikle 20 yaş altına uygulanan kısıtlamalar ile toplu taşıma kullanma yasağı nedeniyle zor bir dönem geçiriyor.
Bugüne kadar alınan kararlara ve önlemlere harfiyen uyduklarını belirten Tüm Spor İşletmeleri İşveren Sendikası Başkanı Nihat Güler, “Bizim önceliğimiz insan sağlığı. Hükümetimizin bu virüse karşı mücadelesini hep destekledik ancak gelinen noktada şartlar sektörümüzü iyice zorlamaya başladı. İflasların ardı arkası kesilmiyor” dedi.
“Kiramızı bile ödeyemiyoruz!”
Spor salonlarının genelde metrekare olarak büyük işyerleri olduğunu hatırlatan Güler, açıklanan kira destek paketi ve gelir kaybı desteklerinin de beklentilerin çok altında olduğunu vurguladı.
Spor salonlarının toplum sağlığına katkısının pandemi sürecinde bilim insanları tarafından da sık sık dile getirildiğini aktaran Güler, “Hükümetten beklentimiz, bir an önce hizmet sektörünün kapalı olan işyerlerinin açılması ve saat kısıtlamalarının makul sürelere alınmasıdır” çağrısında bulundu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.