DOLAR 33,0922
EURO 36,0348
ALTIN 2.590,76
BIST 11.119,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Uluslararası Kardelen Tenis Turnuvası, Erzurum’da başladı

28.07.2015
A+
A-

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Tenis Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Uluslararası Kardelen Tenis Turnuvası, görkemli bir açılışla start aldı.

10 bin dolar ödüllü turnuva; Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in yaptığı açılış vuruşuyla başladı. Toplam 52 ülkeden 250 sporcunun katıldığı turnuva renkli görüntülere sahne oldu. Olimpiyat Park Tenis Kortları’nda yapılan açılış törenine Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı ve aynı zamanda Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanı Yılmaz Akçil, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, ve çok sayıda sporsever katıldı
ERZURUM, SPORDA MARKA BİR ŞEHİR OLDU
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, şehrin sporda marka bir kent olduğunu kaydetti. Başkan Sekmen, şöyle devam etti: “Spor, kurallar çerçevesinde yapılan ve kimi zaman yarışma içeren aktivitelerin bütünüdür. Bilim olarak köklü bir tarihi olan sporun, insanlar arasında birlik ve bütünlüğü sağlama, sosyalleşme ve sağlığa olan katkıları nedeniyle insan hayatında önemli bir yeri vardır. Fiziksel faydalarının yanı sıra, ruhsal duruma olumlu etkisi de göz ardı edilemez. Güç, düzen ve istikrar gerektirmesi ile kişiye düzgün bir hayat biçimi kazandırır.” Turnuvaya 52 ülkeden 232 sporcunun müracaat ettiğini belirten Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlki gerçekleşecek olan turnuva finallerinde, Doğu ve Güneydoğu’da bulunan bütün iller 200 kişilik sporcu kafilesiyle Doğu Ligi Şampiyonası’nı gerçekleştirmek için Erzurum’da bulunmaktadırlar. Bununla beraber sporda yapılan bir takım yenilikler sadece bir dalda olmayıp, yaklaşık 10’u aşkın branş’ta 3 bin’den fazla öğrencimize yaz spor okullarında eğitim imkânı sunduk. Hemen akabinde, 6 – 9 Ağustos tarihleri arasında Uluslararası Karate Turnuvası düzenlenecek. Bu turnuvaya 40 ülkeden toplam 2 bin 500 sporcu katılacak. Spora ve sporcuya verdiğimiz değer her geçen gün hızla artmaktadır. Bu nedenle her dalda değişen ve dönüşen Erzurum’da, spor vazgeçilmezlerimiz arasında olmaya devam edecektir.” Başkan Sekmen, Erzurum’un kamp merkezi olduğunu anımsatarak, “Palandöken’in eşsiz güzelliklerine ‘Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ yaptırdık. Amaç hem sporcuya daha iyi bir kamp alanı sunmak hem de bu sebeple Erzurum’un her alanda kalkınmasını sağlamak. Geçtiğimiz yılda birçok ligden Erzurum’a kamp için yıldız takımlar geldi. Her yıl kamp yapan futbol kulüplerinin sayısını artırmayı hedefliyoruz. Erzurum hem makûs talihini yenecek hem de sporda marka bir şehir olacak.”
“TENİS ÖNEMLİ BİR SPOR BRANŞIDIR”
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş da, Erzurum’da düzenlenen organizasyondan ötürü çok heyecanlı olduğunu bildirdi. Durmuş, şöyle dedi: “Erzurum’da ‘Kardelen Tenis Cup’ diye uluslararası bir turnuvanın startını veriyoruz. Erzurum’da çok güzel faaliyetler oluyor. Spor adına da yapılan faaliyetleri gözlemleyip izleyebiliyoruz. Tenisi zengin sporu algısından kurtarabilmenin yolu belediyelerimizin, yerel idarelerimizin bize destek vermesi ile olabileceğini sürekli ifade ediyoruz dedi. Uluslararası Kardelen Tenis Turnuvası, açılış programından sonra çiftler ve tekler olmak üzere başladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.