DOLAR 32,3679
EURO 34,9608
ALTIN 2.325,51
BIST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Oyunun Hakkı Beraberlikti

Oyunun Hakkı Beraberlikti

8.ci haftaya lider giren Adana Demirspor ikinci sıradaki Galatasaray ile kendi evinde karşılaştı. 0-0 berabere biten maçta oyunun hakkı beraberlikti. Oyun üstünlüğü ve direklerden dönen toplarına bakınca da 2 puanı kaybeden takımın Galatasaray olduğunu söyleyebilirim.

Adanademirspor lider çıktığı kendi evindeki maçta  kendi oyununu oynamak yerine Galatasaray’ı karşılamayı tercih etti.

Gecenin kahramanları Adana Demirspor’un defans hattıydı. Bütün akınları dikkatlice ve titizlikle karşıladılar.

4-6-0 oynayan Adana Demirspor Stamboli’nin atılmasından sonra santraforlu sisteme döndü. Okan Buruk ise tam aksi rakip takım eksildikten sonra santraforunu çıkarıp 4-6-0’a döndü.,

Onyekuru üzerinden oyunu kurmaya çalışan Adana Demirspor, Belhanda’nın da vasat olmasıyla  oyunu kuramadı. Tabii bu kulvarda Sasha Boey’in  çok iyi olması da Onyekuru planlarını  boşa çıkardı.

Seyirci desteğini arkasına almış, oyun olarak da kıvama gelmiş bir Adana Demirspor Galatasaray’ın adından korktu. Kazanabileceği maçı berabere bitirdi. Bu korku Galatasaray’ın ağırlığını öne çıkardı.

99 dakika bittiğinde 2 puanı kaybeden takımın Galatasaray olduğunu söylüyorum.

Ama

Takım yönetimi adına bakarsanız oyunda kaybeden hoca Okan Buruk’tur. Bir eksik takıma karşı gol atamamıştır. Yaptığı değişiklikler de bana göre yanlıştır. Sahanın çıkıncaya kadar en iyisi Mindstjö oyundan alınıp orta saha zayıflayınca zorlanmaya başladı.

Galatasaray’da Kerem ve Yunus gol yapabilecekleri şutları heba ettiler.

Kerem ve Yunus ayağını denk almalı. Böyle giderse formayı kaybedebilirler.

Mata oynadığı kısa sürede çok iyi kalite olduğunu gösterdi. İstanbulspor maçında daha faydalı olmuştu.

Bence;

Mata önce yazılmalı sonra takımın diğer alanları doldurulmalı.

Ancak

Sergio Olivera ile Mata sahada olunca takımın oyununu yöneten ve yönlendiren kişi kim olacak? Tartışma konusudur. Sergio duran topları kullanmak için de Galatasaray’a lazımdır.

Mertens bu haliyle kendine mutlaka yer bulur. Ama Seferoviç bu haliyle santrafor bölgesini dolduramaz. Icardi’nin de şimdiden komplimanları başladığına göre santrafor mevkii  Gomis’e kalıyor.

Gerçi bu maçta pek varlık gösteremedi. Ama onun top almasına da imkan bırakmadılar. Takım arkadaşları da onu desteklemedi.

Şu gerçek ki

Bu Gomis Seferoviç’ten önde…

  1. haftanın maçları bittiğinde Galatasaray’lı oyuncuların biraz daha form tuttuğunu, biraz daha atletik olduklarını gözledim.

Okan Buruk ayağına gelen fırsatı tepmiştir.

Alacağı bir galibiyetle hem lider olacak, hem de büyük avantaj yakalayacaktı.

Gelecek günleri izleyip göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.