DOLAR 32,5010
EURO 34,5615
ALTIN 2.501,44
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

2020 Yılının İlk Galibiyeti…  

2020 Yılının İlk Galibiyeti…   

Milli Mesai Rusya galibiyetiyle devam ediyor. 1992 yılından beri yenemediğimiz Rusya’yı İstanbul’da yenerek  çok anlamlı bir galibiyet aldık. Şimdi hedef Macaristan karşısında yeni bir galibiyet almak.

A Milli Takımımız UEFA Uluslar Kupası b grubunda 2020 yılında ilk, gruptaki ilk galibiyetini de aldı.

Türkiye en son Sovyetler Birliği’ni 1984’te mağlup etmişti. Böylece 36 yıllık hasrete de son verilmiş oldu.

SSCB dağıldıktan sonra Rusya olarak da 1992 yılından beri galibiyetimiz olmayan Rusya’ya karşı kazanılmış bir galibiyet anlamlı.

Ama

Çok zorlandık.

Kişisel hatalardan dolayı maçın başında gol yedik. Bu seviyede bir takım ayakla çıkacağız derken  böyle hata yapmaz. Orada yapılacak şey topu uzun oynamak. Ne Mert ne de yanlış ayağıyla müdahale eden Merih Demiral bunu yapamadı. Sonuç basit ve yenmeyecek bir gol yedik.

Çabuk toparlandık.

Millilerin golleri 26. dakikada Caner -Kenan Karaman ilişkisiyle golü bulduk.

  1. dakikada Cengiz Ünder -Kaan Ayhan ile çok iyi bir işbirliği yaptılar ve golü attı.

Cengiz Ünder attığı kadar da  pozisyona girdi.

Takımın en iyilerinden biri Cengiz idi ve oyundan alınınca  bayağı bozuldu. Sarı kart dolayısıyle Çarşamba günü oynanacak Macaristan maçında olamayacak.

Özellikle Cenk Tosun’un düşürülmesiyle rakibin 10 kişi kalması oyunu biraz bize döndürdü. Ancak  biz bu avantajı kullanamadık. Ozan’ın düşürülmesiyle kazanılan penaltı ve 3-1 takımı rahatlatacağı yerde  daha çok hata yapmaya başladılar.

Nedense hem rakibin eksik olması, hem de orta sahada çok iyi pas yapması beklenen oyuncularımıza rağmen, iyi görüntü vermedik. 3-2 den sonra ise tamamen oyun düzenimiz bozuldu.

Oyunu tutmak üzere orta sahayı güçlendirmek adına santraforu ve ileri uçtaki oyuncularını çıkarmak zorunda kaldı.

Avrupa’da oynayan oyuncularımızdan Cengiz ve Cenk ne kadar iyiyse Yusuf Yazıcı o kadar kötü.  Avrupa’da tarih yazan Yusuf” sanki ben yedek olmamalıyım” der gibi isteksiz ve verimsiz…

Hakan biraz düşüşe geçmiş.

Eski Hakan’ı arıyorum.

Zeki Çelik sakatlandı. Geçmiş olsun. Oynadığı dakikalarda çok iyi görev yaptı. Bereket Kaan Ayhan boşluğunu doldurdu.

Macaristan maçıyla  bu yılın milli mesaisini bitireceğiz. Macaristan’a Sivas’ta mağlup olmuştuk. Şimdi orada Macaristan’ı yenerek kendimize gelmek istiyoruz.

Yenersek UEFA’da sıralamamız da etkilenecek. Onun için önemli.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.