Son Dakika Piyangosu

Beşiktaş ilk dakika içinde kalecisinin hatalı yediği golle mağlup duruma düştüğü maçta uzatma dakikaların da uzatmasında Josef’in golüyle 3 puanı hanesine yazdırdı. Kaleci Mert Günok hatalı gole rağmen en az 6 pozisyonu kurtardı.
“İyi kaleciler kötü gol yer”
Bu futbol dünyasında çok konuşulan söylenen ve bir kriter gibi müteala edilen söz Konya stadında gerçek oldu.
İlk dakika içinde kendisine gönderilen geri pası ayağının altından kaçıran Beşiktaş kalecisi Mert Günok hatalı gol yemesine rağmen Konyaspor forvetlerinin en az 3 golüne mani oldu. Bir çok kalecinin çıkarmakta zorlanacağı şutları çıkardı.
İstatistik bankasının verilerine göre Mert Günok, 6 pozisyonu kurtarmış… Ben 3 tanesi “kesin gol olur” dediğim pozisyonlardı.
Konyaspor’un bu kadar pozisyona rağmen gol atamamış olması kalede Mert Günok’un olması gerçeğiyle örtüşüyor.
Beşiktaş’ta Gedson Fernandes yine muhteşem oyun çıkardı. Beraberlik golü pasını verdiği Cenk’e topu geçirirken bile ustaca bir hareket daha yaptı. Josef’li orta saha biraz daha derli toplu görünürken Muleka ve Cenk ile gol bulmaya çalışan Beşiktaş oyuna sonradan giren N’Koudu’dan bile yeter desteği alamadı.
Redmond neden sahada bilemedim
Cezasından sonra formasına kavuşan, Botiqi karşısında çok zorlanan Rosier birkaç bariz hatasından sonra yerini Tayfur Bingöl’e bıraktı. Tayfur Bingöl ise bölgesine hareket getirdi.
Son maçlarını beraberlikler serisi ile geçen İlhan Palut’un öğrencileri Beşiktaş karşısında iyi oyun kurmalarına rağmen. Gol atamadılar.
Görünüşte çok sorunlu hattı yok gibi görünen Arabam.Com Konyaspor fırsatları cömertçe harcamakla öne çıktı.
Sezon başından beri “Lig’in dişli takımlarından biri” görüntüsü veren Konyaspor’da yolunda gitmeyen bişeyler var. Bundan sonrasına da İlhan Palut ve öğrencileri karar verecek