DOLAR 32,5942
EURO 34,7581
ALTIN 2.497,88
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

İbrahim Çolak : “50 saniye için 19 yıl çalıştım”    

İbrahim Çolak : “50 saniye için 19 yıl çalıştım”      
15.11.2019
A+
A-

Artistik Cimnastik dünya şampiyonu İbrahim Çolak, dünya ikincisi Ahmet Önder ve antrenör Yılmaz Göktekin, “Brand & Sport Summit 2019” organizasyonunun son gününde “Mükemmelliğin peşinde” oturumuna katıldı.

Bu sene 3.sü düzenlenen Brand & Sport Summit’te, markalar dünyası ve spor endüstrisi arasındaki ilişkiyi ve ortak çalışmalarını, dünyanın ve ülkemizin en önemli profesyonelleri 14-15 Kasım 2019 tarihlerinde Volkswagen Arena’da anlattı.

Dünya spor endüstrisinin önemli aktörlerinin yer aldığı, gün boyunca süren etkinliğin ikinci günündeki “Mükemmelliğin Peşinde” Oturumunda Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonu İbrahim Çolak, Artistik Cimnastik Dünya ikincisi Ahmet Önder ve Milli Antrenör Yılmaz Göktekin, sportstv Dijital Yayınlar Yönetmeni Murat Ağca moderatörlüğünde sahne aldı.

5 yaşında cimnastiğe başlayan milli sporcu,halkada dünya şampiyonluğuna giden yolda yaşadıklarını anlattı. “Altın madalya kazandığım 50 saniye için 19 yıl çalıştım.” diyen Çolak, kariyerinin ilk yıllarında yaşadığı zorluklardan da bahsetti. Uzun bir süre İzmir’de Sanayi Sitesi içindeki bir depoda antrenman yaptığını ifade eden İbrahim Çolak; “Özellikle kış aylarında çok üşüyorduk. Elektrikli ısıtıcılar yeterli olmadığı için antrenmanları montlarımızla yaptığımız günler oldu. Ciddi sakatlık dönemleri yaşadım. Fakat bu sakatlıklarımı bile avantaja döndürmeye çalıştım. Bacaklarımdaki alçıların üzerine ağırlıklar bağlayarak kendimi geliştirdim. Bu süreç bana her ne olursa olsun asla vazgeçmemek ve pes etmemek gerektiğini öğretti.” diye konuştu.

İbrahim Çolak gibi  Şavkar Cimnastik Kulübü’nde spora başladığını söyleyen paralel barda dünya ikincisi Ahmet Önder, “Aslında 8 yaş cimnastiğe başlamak için biraz geç. Fakat ben Yılmaz hocamın da katkılarıyla günde 3 antrenman yaparak açığımı kapatmaya çalıştım. Tabii ki dünya şampiyonu olmak isterdim. Bir gün bunu da başaracağıma inanıyorum.” Dedi.

Şavkar Jimnastik Kulübü’nü kuran ve her iki milli sporcuyu da çocuk yaştan itibaren yetiştiren milli antrenör Yılmaz Göktekin ise yıllar boyu yaşadıkları zorlukların ardından gelen madalyaların tüm sıkıntılara değdiğini belirterek şunları söyledi: “Sanayideki bir depodan dünya şampiyonluğuna giden süreçte gün geldi evimizi, arabamızı ipotek etmek zorunda kaldık. Hala bankalara bu borçları ödüyorum. Fakat geldiğimiz nokta tüm bu sıkıntılara sünger çekti. Son dönemde harika şartlarda ve imkanlarla çalışıyoruz. Hedefimiz tabii ki 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda kürsüye çıkmak ve ülkemize bir kez daha tarihi başarılar yaşatmak. Ama Tokyo’da olmazsa tüm gücümüzle çalışmaya devam ederek 2024’te mutlaka zirvede olmak istiyoruz.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.