DOLAR 34,1540
EURO 38,2625
ALTIN 2.928,69
BIST 9.733,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

İbrahim Hacıosmanoğlu: Kaçak Yayını Bitireceğiz!

İbrahim Hacıosmanoğlu: Kaçak Yayını Bitireceğiz!
27.09.2024
A+
A-

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç’tan Önemli Açıklamalar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, sponsorluk anlaşmaları konusunda bir araya geldi.

Hacıosmanoğlu, yaptığı konuşmada Türk futbolunun marka değeri üzerinde durarak, “Futbolun marka değerini artırmak için çalışıyoruz. Bu değer yükseldikçe sponsorlarımız da daha fazla gelir elde eder. Türk futbolunun layık olduğu yere gelmesi için gelirlerin artması şart. Bizim dönemimizde futbolun marka değeri yüksek seviyelerdeydi. Ancak yaşanan yönetimsel hatalar nedeniyle değer kaybettik. Kulüpler Birliği Başkanımızla da aynı fikirdeyiz” ifadelerini kullandı.

Hacıosmanoğlu, kaçak yayınların futboldaki en büyük gelir kaynaklarından birini etkilediğinin altını çizerek, “Hedefimiz kaçak yayını tamamen engellemek. Başarı önemli ama ahlaklı başarı hepsinden daha kıymetli. Ortamda rekabet yoksa, marka değerini yükseltmek zor. Bu bilinci Türk futboluna yerleştirmek istiyoruz” dedi.

Hacıosmanoğlu ayrıca, “Federasyon olarak yönetim tarafındayız. Kulüplerimizin bu değerleri yükseltmekte önemli sorumlulukları var. Süreç içerisinde sahadaki ve saha dışındaki hataları asgariye indirmek hedefindeyiz” şeklinde konuştu.

Hacıosmanoğlu’nun ardından söz alan Ali Koç, Türk futbol ekonomisinin içinde bulunduğu duruma dikkat çekti ve “Kulüplerin yaşadığı sorunlar sadece yöneticilerin hatalarından oluşmuyor; dış etkenler de büyük rol oynuyor” dedi. Koç, son yıllarda Türk futbolunun geçirdiği ekonomik topta yaşanan düşüşlerin kulüplerle ilişkilendirilemeyeceğini ifade etti.

Koç, “Sponsorların bu ortamda yer alması için daha cazip hale gelmeliyiz. Türk futbolunun ekonomik yapısının sürdürülebilir olması gerekiyor. Marka değeri yükseldikçe sponsorların ilgisi de artacaktır” ifadelerini kullandı.

Koç, sürdürülemez ekonominin dış etkenlere açık hale geldiğini belirterek, illegal bahis sektörünün büyümesine de dikkat çekti. “Bu konuda daha etkin bir mücadele vermeliyiz. Benzer bir dayanışmanın futbolda da yaşanmasını diliyorum” dedi.

Başkanların her iki konuşması, Türk futbolunun geleceği ve sorunlarının çözümü için birlikte hareket etme kararlılığını ortaya koydu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.