DOLAR 33,0927
EURO 36,0856
ALTIN 2.597,26
BIST 11.121,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

A Milli Erkek Takımımız basın ile buluştu

A Milli Erkek Takımımız basın ile buluştu
22.11.2017
A+
A-

2019 yılında Çin’de düzenlenecek Dünya Kupası’na katılabilmek için eleme karşılaşmaları oynayacak A Milli Erkek Takımı medya ile buluştu.

24 Kasım Cuma günü Letonya ile oynayacağı karşılaşma öncesi antrenmanlara başlayan Ay Yıldızlılar, çalışmalarını gerçekleştirdiği Tofaş Spor Salonu’nda medya ile bir araya gelerek kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı.
Saat 10:30’da başlayan antrenmanın son 30 dakikalık bölümü basına açılırken, çalışmanın ardından Milli Takım teknik, idari ve sporcu kadrosu objektiflerin karşısına geçti.

Ufuk Sarıca: “Dünya Kupasında Bulunabilmek En Büyük Hedefimiz”
A Milli Erkek Takım Başantrenörü Ufuk Sarıca, 2019 yılında düzenlenecek Dünya Kupası’na katılmanın en büyük hedefleri, olduğunu belirtti. Sarıca, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Dünya kupası eleme maçlarına başlıyoruz. İki maçta zor olacak. Devam eden sezonun içerisinde önemli maçlar oynuyoruz. İki maçta da kolay değil. İkisini de kazanmak en büyük hedefimiz. Yapacağımız 3 günlük antrenman var. Çok fazla vaktimiz yok. Burada ilgi çok olacaktır. Uzun zamandır Bursa’da maç oynamıyoruz. Çok genç arkadaşlarımız var. Enerjisi yüksek arkadaşlar var. 25 yaş ortalamamız pozitif olarak bize dönecek. Buradaki taraftarlarla birlikte birleştirip, kazanacağız. Şu an takımda bir sıkıntımız yok. Oyuncularım istekli ve arzulu. Ben onların hepsini güveniyorum. Cuma günü burada güzel bir atmosferde Letonya’yı yenerek başlayacağız. Letonya grubun en tehlikeli takımı gibi gözüküyor. Letonya’nın da bazı oyuncuları kadrosunda yok. 7 tane oyuncusu yurt dışında oynuyor. Ukrayna’nın da şuanda eksiği yok. O bakımdan avantajlılar. Dünya kupasında bulunabilmek en büyük hedefimiz. Bu doğrultu da bütün maçları kazanarak, elimizden geleni yapacağız.”
A Milli Erkek Takımımız, 24 Kasım Cuma günü Bursa’da Tofaş Spor Salonu’nda Letonya ile karşılaştıktan sonra 26 Kasım Pazar günü de saat 19:00’da Kiev’de Ukrayna ile karşı karşıya gelecek.  Maçlar NTV Spor ekranlarında basketbol severler ile buluşacak.
Takımlar, ilk ve ikinci tur gruplarındaki maçların üçünü sahasında, üçünü deplasmanda oynayacak. 2019 FIBA Dünya Kupası için elemeler, Kasım 2017’de başlayıp Şubat 2019’da sona erecek.
Diğer yandan Afrika, Amerika ve Asya elemelerindeki 16’şar ülke ise 4’er takımdan oluşan 4’er grupta mücadele edecek.
Dünya Kupası’ndaki Takım Sayısı 32’ye Çıkarıldı
Tarihte ilk defa FIBA Dünya Kupası’nda 32 takım yer alacak. Ev sahibi Çin ile elemeler sonunda Afrika’dan 5, Amerika ve Asya’dan 7’şer, Avrupa’dan 12 ülke, 2019 FIBA Dünya Kupası’na katılacak 32 takımı oluşturacak.
Dünya Kupası’nda ilk 7’ye giren ülkeler, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na doğrudan katılım hakkı kazanacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.